Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σταύρος Καλαφάτης: «Ανεπίτρεπτο να υπάρχει οικισμός της Θεσσαλονίκης χωρίς νερό και αποχέτευση το 2014»

Πρωτοβουλία για εξεύρεση λύσης στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης και αποχέτευσης του οικισμού Φιλοθέης ανέλαβε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στον εν λόγω οικισμό του Δήμου Παύλου Μελά μαζί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων κ. Μίλτο Τασούλη.

Στον οικισμό Φιλοθέης, με πληθυσμό περίπου 700 κατοίκων, είναι εδώ και χρόνια έντονο το πρόβλημα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και εξακολουθεί να γίνεται με γεωτρήσεις, αφού το νερό που αντλείται δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλούς πόσης.

Σε προ ημερών συνάντησή τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κ. Καλαφάτη -με την ιδιότητα και του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Εντάξει»- για προώθηση της μητροπολιτικής προοπτικής της Θεσσαλονίκης, ο κ. Δεμουρτζίδης έθιξε το ζήτημα του οικισμού Φιλοθέης και του πάγιου αιτήματος των κατοίκων για σύνδεσή τους στο δίκτυο της ΕΥΑΘ.

Συνέχεια εκείνης της συνάντησης, ήταν η σημερινή επίσκεψη στον οικισμό, παρόντος και του προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων κ. Μίλτου Τασούλη.

«Στη Θεσσαλονίκη του 2014 δεν επιτρέπεται να υπάρχει οικισμός του πολεοδομικού συγκροτήματος χωρίς νερό και αποχέτευση», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. «Γι’ αυτό και αναλαμβάνουμε κοινή δράση, ώστε η ΕΥΑΘ να φτάσει με το δίκτυό της στον οικισμό Φιλοθέης το συντομότερο δυνατό για την ύδρευση και να ακολουθήσουν σε επόμενη φάση οι υποδομές για την αποχέτευση. Ενώνοντας δυνάμεις, με συνεργασίες ουσίας, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικότεροι για τους πολίτες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ