Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΕΡΑΣΕ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ "8"

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ πανηγυρίζει εδώ και λίγα λεπτά η Βραζιλία, η οποία απέκλεισε τη Χιλή στη διαδικασία των πέναλτι που είχαν στοιχεία... θρίλερ, αφού χρειάστηκε ο Χάρα να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι στο τελευταίο πέναλτι, στέλνοντας τη διοργανώτρια στην επόμενη φάση!

Λάτιν ντέρμπι είναι αυτό. Θα ‘χει και ένα μαρκάρισμα παραπάνω. Θα ‘χει και μια ένταση. Αλλά, αλήθεια είναι πως οι Χιλιανοί ήταν ιδιαίτερα παθιασμένοι, έδιναν κυρίως βάση στην άμυνα και στον… Νεϊμάρ (που νωρίς-νωρίς δέχθηκε τρία χτυπήματα). Κι ενώ η Βραζιλία προσπαθούσε κυρίως με προσωπικές ενέργειες να δείξει ποιος είναι το αφεντικό, κατάφερε να πάρει κεφάλι! Και μάλιστα με… περίεργο τρόπο. Γιατί μπορεί το τέρμα να χρεώθηκε στον Νταβίντ Λουίζ -με κοντινή προβολή ύστερα από ασίστ του Τιάγκο Σίλβα, αλλά περισσότερο με αυτογκόλ του Χάρα φάνηκε.

Το προβάδισμα για τη «σελεσάο» φάνηκε να διώχνει το άγχος. Αλλά, οι αντίπαλοί της επ’ ουδενί δεν μάσησαν. Ίσα-ίσα που άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους και το ματς πήρε άγρια… ομορφιά! Γιατί την ώρα που η Χιλή πίεζε για το γκολ και η Βραζιλία έδινε χώρο, ο Νεϊμάρ έφευγε… σφαίρα σε κάθε ευκαιρία, αλλά πάντα τα «χαλούσε» στην τελική προσπάθεια. Κι ένα λάθος των Χουλκ-Μαρσέλο δεν έμεινε ατιμώρητο απ’ τους Χιλιάνους. Ο Βάργκας μπήκε… σφήνα, έδωσε στον Αλέξις και ο άσος της Μπάρτσα έγραψε το 1-1 (32’). Κι αν δεν ήταν οι δύο τερματοφύλακες (σε συνδυασμό με κακές εκτελέσεις των παικτών), τότε το σκορ θα μπορούσε να είχε αλλάξει σε ένα φοβερό τελευταίο τέταρτο!

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τη Βραζιλία. Το άγχος την είχε κυριεύσει, τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή και η ταυτόχρονα η απόδοση της Χιλής έβαζε… γερά εμπόδια. Οι οικοδεσπότες περίμεναν τα πάντα απ’ τον Νεϊμάρ -που είχε πέσει στην επανάληψη-, με τον Όσκαρ να είναι πολύ κακός, τον Φρεντ… απλά να μην μπορεί και τον Χουλκ να ‘χει εκλάμψεις. Ο τελευταίος, δε, σκόραρε, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε δικαίως για χέρι. Οι παίκτες του Σαμπάολι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, έκλεβαν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους κι αν δεν ήταν ο Ζούλιο Σέζαρ να βγάλει το… άπιαστο, ενδεχομένως να ‘χαμε δράματα!

Η άμυνα της Χιλής ποτέ δεν έδειξε ότι είναι κάτι… τρομερό. Κι έστω αν οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, βρήκαν -κυρίως- την ψυχολογική δύναμη για να παλέψουν για το «χρυσό» γκολ. Αλλά δεν είχαν και την ελάχιστη τύχη που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί αν την είχαν, τότε ο Ζο θα είχε σπρώξει την μπάλα στην εστία ή ο Χουλκ θα είχε… τινάξει τα δίχτυα μετά από εντυπωσιακή ενέργεια (περνώντας τέσσερις αντιπάλους), αλλά ο Μπράβο έδειξε εκ νέου πως πάει στην Μπαρτσελόνα για να γίνει βασικός! Και δίχως ιδιαίτερα ρίσκα, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους οριστικά.

Μια εξέλιξη που κάθε άλλο ξάφνιασε τους δύο τεχνικούς, που φρόντισαν να κρατήσουν (για παν ενδεχόμενο) από μία αλλαγή. Οι Βραζιλιάνοι συνέχισαν να είναι κυριευμένοι από το άγχος και παρότι έφτασαν πιο εύκολα σε τελική ενέργεια, έβλεπαν τον Μπράνο να στέκεται εμπόδιο στις προσπάθειές τους! Όπως το δοκάρι έσωσε τους ίδιους, στο ξερό σουτ του Πινίγια στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Η διαδικασία των πέναλτι:
  1. Νταβίντ Λουίζ, ευστόχησε (1-0) 
  2. Πινίγια, έσωσε ο Ζούλιο Σέζαρ (1-0) 
  3. Γουίλιαν, άουτ (1-0) 
  4. Σάντσες, έσωσε ο Ζούλιο Σέζαρ (1-0) 
  5. Μαρσέλο, ευστόχησε (2-0) 
  6. Αρανγκίζ, ευστόχησε (2-1) 
  7. Χουλκ, έσωσε ο Μπράβο (2-1) 
  8. Ντίαζ, ευστόχησε (2-2) 
  9. Νεϊμάρ, ευστόχησε (3-2) 
  10. Χάρα, δοκάρι (3-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ