Σάββατο 31 Μαΐου 2014

15.614 κλοπές και διαρρήξεις αυτοκινήτων - Ποια προτιμούν οι κλέφτες

Ελκυστικός στόχος για τα ανταλλακτικά τους έχουν γίνει τα ΙΧ της πόλης και τα τζιπ. Στις 15.614 έφθασαν οι κλοπές και οι διαρρήξεις ΙΧ τον περασμένο χρόνο.

«Πονοκέφαλο» προκαλείς στην Ελληνική Αστυνομία και στις ασφαλιστικές εταιρείες η κατακόρυφη αύξηση στις κλοπές και διαρρήξεις των αυτοκινήτων πόλης αλλά και πολυτελών τζιπ. Ειδικά τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κι έχει εξελιχθεί σε μάστιγα.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν βρει το αυτοκίνητό τους χωρίς τιμόνι, προφυλακτήρα, ζάντες, φτερά κλπ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το περασμένο έτος σημειώθηκαν 15.614 κλοπές και διαρρήξεις ΙΧ αυτοκινήτων. Οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν ένα μικρό ποσοστό των περιπτώσεων και όπως προκύπτει η πλειονότητα των δραστών είναι Έλληνες. Οι περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες έκλεψαν ολόκληρο το αυτοκίνητο ανήλθαν στις 10.322.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξηγούν στην εφημερίδα «Έθνος» ότι το κέρδος και η μεγάλη ζήτηση είναι η απάντηση στο γιατί έχουν αυξηθεί τόσο οι κλοπές. Οι κλέφτες αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από την πώληση των αυτοκινήτων για ανταλλακτικά. Κι αυτό γιατί έχουν αποσπώμενα μέρη που αλλάζουν εύκολα και γρήγορα, ενώ δέχονται και πολλά έξτρα.

Τα κλεμμένα ΙΧ καταλήγουν σε μεγάλες μάντρες ώστε να τα σπάσουν σε κομμάτια. Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο «λυθεί» είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η προέλευση ενός ανταλλακτικού.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ