Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Περιήγηση του Σταύρου Καλαφάτη στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης - Απλοί τρόποι βελτίωσης της ποιότητας ζωής, με πρώτη ύλη …τη βούληση (φωτογραφίες και video)

Ανάδειξη των βυζαντινών τειχών και στοχευμένες αναπλάσεις οδών για την αισθητή βελτίωση του δημόσιου χώρου, περιλαμβάνει το σχέδιο του συνδυασμού «Εντάξει» και του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, για την περιοχή της Παναγιάς Φανερωμένης.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης κατά τη σημερινή περιήγησή του στις γειτονιές πέριξ του Ι.Ναού Παναγίας Φανερωμένης, η έντονη εμπορική κίνηση της περιοχής που αποτελεί σημείο διέλευσης προς το γειτονικό Δήμο Συκεών, είναι ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να διαφυλαχθεί και να αναδειχθεί, σε ισορροπία όμως, με τις ανάγκες που δημιουργούνται από τον έτερο χαρακτήρα της περιοχής, ως ζώνης κατοικίας.

«Η δημοτική διοίκηση οφείλει να κάνει έστω λίγο καλύτερη τη ζωή των κατοίκων, έστω λίγο πιο εύκολη την προσπάθεια των καταστηματαρχών», τόνισε. «Και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς να απαιτούνται μεγάλα κονδύλια, αλλά με μικρές και ήπιες παρεμβάσεις, εφικτές σε σύντομο χρόνο, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η κυριότερη πρώτη ύλη μας, είναι η βούληση να είμαστε αποτελεσματικοί.»

Το σχέδιο που παρουσίασε για την περιοχή, περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας Τυρολόης και την ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Προκοπίου Ικονίου και της οδού Παναγίας Φανερωμένης, με διαπλατύνσεις, νέο φωτισμό για την ενίσχυση της ασφάλειας, δενδροφυτεύσεις και βελτίωση της προσπελασιμότητας, με ράμπες για άτομα με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών του με περιοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, διαβεβαίωσε, ότι μια σειρά μέτρων ενίσχυσης της ευταξίας και της λειτουργικότητας, σε τομείς που αφορούν το σύνολο της πόλης (φορτοεκφορτώσεις, υπαίθριο εμπόριο, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, κ.α.) θα βρουν την εφαρμογή τους και στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης.

Αναφερόμενος στην ανάγκη ανάδειξης των βυζαντινών τειχών, ο Σταύρος Καλαφάτης εξήγησε, ότι αυτή δεν προγραμματίζεται μόνο για τουριστικούς σκοπούς.

«Τα βυζαντινά τείχη που βρίσκονται μέσα στην πόλη, σε πολλές γειτονιές, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι, κίνητρο αλλά και ευκαιρία, στην προσπάθειας της νέας δημοτικής αρχής για βελτίωση του δημόσιου χώρου», τόνισε. «Ο ποιοτικός δημόσιος χώρος αφορά όλους τους πολίτες, κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες κάθε γειτονιάς. Αφορά την καθημερινότητα όλων μας. Είναι το κλειδί, για να αποκτήσουμε Γειτονιές Εντάξει». 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ