Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΝΑΣΕΣ - Μουσικοί Κόσμοι: Eva Kruse “In Water”

Συναυλία τζαζ 07.05.2014, ώρα 21.00
Αίθουσα Δοκιμών του Κ.Ο.Θ., Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 10 € & 8 € (μειωμένο)
Το Goethe-Institut Thessaloniki και η United World, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στις 07. Μαΐου 2014 την τρίτη συναυλία της σειράς «Ανάσες». 
Η εν λόγω σειρά αποτελεί μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία καθώς στο πλαίσιό της, μουσικοί διαφορετικής προέλευσης και ύφους συμπράττουν δημιουργώντας ασυνήθιστα και απρόσμενα δείγματα ηχητικής «ποίησης».

Μετά την επιτυχημένη εναρκτήρια συναυλία τον Ιούνιο 2013 με το Τρίο του Νικόλα Αναδολή και το Τρίο „Symmethree“ του Henning Sieverts τον Ιανουάριο 2014, το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται με την κοντραμπασίστρια και συνθέτρια Eva Kruse και το τζαζ κουιντέτο της «In Water».

Η Eva Kruse έγινε γνωστή στην Ευρώπη ιδίως μετά τη συμμετοχή της ως κοντραμπασίστριας στο τρίο «[em]» του Michael Wollnys καθώς και σε πολυάριθμα εγχειρήματα του τρομπονίστα Nils Landgren. Η ονομασία «In Water» δεν αναφέρεται μόνο στο πρώτο της μουσικό σχήμα, αλλά αποτελεί και τον τίτλο του δισκογραφικού της ντεμπούτου, στο οποίο το κουιντέτο της Kruse ανακαλύπτει ένα προσωπικό, ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό ύφος ανάμεσα στην τζαζ, την ποπ και την κλασική μουσική. Οι αφαιρετικά ενορχηστρωμένες συνθέσεις της προσφέρουν σε κάθε φωνή - με πρώτη αυτήν του κοντραμπάσου – τον αναγκαίο χώρο, ώστε να μπορέσει αναπτυχθεί. Τόσο η πολύπλευρη προσέγγιση της Eva Kruse όσο και η εξαιρετικοί αυτοσχεδιασμοί των βιρτουόζων μουσικών της μετατρέπουν τις ιδιαίτερα όμορφες συνθέσεις της σε μια ξεχωριστή ηχητική εμπειρία.

Eva Kruse: κοντραμπάσο
Niels Klein: κλαρινέτο
Uwe Hermann Steinmetz: άλτο και σοπράνο σαξόφωνο
Carsten Daerr: πιάνο
Christian Jormin: κρουστά


Περισσότερες πληροφορίες:
Άρης Καλόγηρος, Goethe-Institut Thessaloniki
Τηλ. 2310 889611
aris.kalogiros@thessaloniki.goethe.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ