Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τι δεν πρέπει να κάνει μια μαμά μπροστά στην κόρη της;

H μαμά,συγγραφέας και blogger Nicole Fabian-Weber, μας δίνει το δικό της κατάλογο με τα 5 πράγματα που μια μαμά δε θα πρέπει να κάνει ποτέ μπροστά στην κόρη της…

1. Να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να κριτικάρουμε αρνητικά τον εαυτό μας!

«Μισώ τα μαλλιά μου, ωχ χρειάζομαι αποτρίχωση, πόσο πάχυνα, δείχνω μεγάλη και κουρασμένη…». Δυστυχώς εμείς οι γυναίκες, όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, σπάνια επικεντρωνόμαστε στα θετικά της εμφάνισής μας, αντίθετα δίνουμε έμφαση και αντιμετωπίζουμε δραματικά τα όποια αρνητικά μας! αποφύγετε την κακή σχέση σας με τον καθρέφτη να μεγαλώσουμε μια κόρη γεμάτη ανασφάλειες και ευαίσθητη στην κριτική των άλλων, έτσι δεν είναι; Είναι όμορφο να αγαπάς τον εαυτό σου και αυτό που αντικατοπτρίζει το είδωλο σου. Είναι υγιές να αποδέχεσαι τις ατέλειες σου, αλλά να μην παθαίνεις και εμμονή με αυτές!

2. Να ζυγιζόμαστε συνεχώς μπροστά της

Σαφώς και η ζυγαριά δεν αποτελεί ταμπού για τους ανθρώπους που έχουν υγιή σχέση με το φαγητό. Συνήθως όμως εμείς οι γυναίκες σπάνια είμαστε ευχαριστημένες με τα κιλά μας. Εάν μια μητέρα παραπονιέται διαρκώς και την απασχολεί μονίμως το βάρος της, το πιθανότερο είναι αυτό να επηρεάσει την κόρη της, η οποία επίσης θα προσπαθήσει να χάσει βάρος ασχέτως εάν το χρειάζεται, είτε θα αδιαφορήσει για την εμφάνιση της. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα. Γι’ αυτό την επομένη φορά που θα ξεκινήσετε δίαιτα, θα ανεβείτε στη ζυγαριά γκρινιάζοντας ή θα πείτε κάτι κακό για το σώμα σας, καλό θα ήταν να μην είναι κοντά τα παιδιά σας.

3. Να γκρινιάζουμε για το ότι δεν έχουμε περισσότερα!

Όλοι οι άνθρωποι ιδανικά θα θέλαμε περισσότερα χρήματα, περισσότερη ομορφιά, καλύτερο σπίτι. Ωστόσο αυτή η καθημερινή γκρίνια αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο όπλο στα χέρια μια μαμάς για την κόρη της, μια που της δημιουργεί ένα θολό τοπίο για τα πράγματα που αξίζουν αληθινά στη ζωή! Αυτό που θα πρέπει να μάθουμε στην κόρη μας είναι πως στην ζωή δεν έρχονται πάντα όλα όπως τα θέλουμε. Επιβεβαιώστε ότι τόσο εσείς όσο και η κόρη σας γνωρίζετε την σημασία του να έχετε πάντα εναλλακτικά σχέδια, όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλετε. Αν, για παράδειγμα, δεν μπορεί να πάει πια στο μπαλέτο ή δεν έχετε χρήματα για μια νέα κούκλα, βοηθήστε την με εναλλακτικές προτάσεις που θα της δείξουν πως στην ζωή υπάρχουν πάντα επιλογές και αλλαγές. Στο χέρι της είναι να τις δει!

4. Να επικεντρωνόμαστε στην εμφάνιση κάποιου, είτε αρνητικά είτε θετικά.

Σαφώς και μια εμφάνιση είναι πάντα χρήσιμη αλλά αν γίνει προτεραιότητα είναι κάτι εξαιρετικά παραπλανητικό. Αντί λοιπόν να επικεντρωνόμαστε σ’ αυτήν μήπως να βρίσκαμε εναλλακτικά προσόντα όπως, ευφυία, εργατικότητα, ανεξαρτησία και ευαισθησία.

5. Να κριτικάρουμε άλλους ανθρώπους και κυρίως άλλες… γυναίκες

Είναι απίστευτα ακαλαίσθητο για μια γυναίκα, να έχει γνώμη για όλα, ακόμα και για πράγματα τα οποία δεν την αφορούν, όπως π.χ. πώς ονομάζει κάποιος το παιδί του ή τη μέθοδο αποτρίχωσης που προτιμάει. Όπως εξίσου ακαλαίσθητο είναι να κάνει αρνητικά σχόλια, να δείχνει εμπάθεια, ή να κάνει συνεχώς κριτική για μια πιο όμορφη, πιο επιτυχημένη, πιο νέα, ή πιο…οτιδήποτε! Όταν λέμε την γνώμη μας, όταν δεν μας την έχει ζητήσει κανείς, το μόνο που θέλουμε είναι να επιβεβαιώσουμε την υπεροχή μας. Η υπεροχή είναι όμως κάτι που κατακτάται. Ούτε χαρίζεται, ούτε βέβαια επιβάλλεται. Και αυτό οφείλει να το ξέρει και η κόρη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ