Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σταύρος Καλαφάτης: Ρεαλιστικές προτάσεις για μια λειτουργική Θεσσαλονίκη

«Ρεαλιστικές προτάσεις, για μια λειτουργική Θεσσαλονίκη», παρουσιάζει με άρθρο του που φιλοξενείται στον ιστότοπο parousiazw.gr, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Τονίζει ότι πρόκειται για προτάσεις και λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες - παρόλο που δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί - σε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη μείωση του όγκου των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω ότι οφείλουμε να προσπαθήσουμε για μία πραγματικά πολιτισμένη πόλη, έννοια που σε επίπεδο καθημερινότητας περιέχει τον ποιοτικό δημόσιο χώρο και τις ήπιες μετακινήσεις, για την οποία είναι απαραίτητη η συνεργασία του δήμου με τους πολίτες», επισημαίνει ο Σταύρος Καλαφάτης.

Κάνει λόγο για ριζική αναδιοργάνωση του μεταφορικού συστήματος της πόλης, με προτεραιότητα στον πεζό, μείωση της οδικής κυκλοφορίας, υπέρ της αύξησης του δημόσιου χώρου και του περιορισμού ατμοσφαιρικών ρύπων και ηχορρύπανσης.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, μεταξύ άλλων, προτείνει:

· Ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας, με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου στο σχεδιασμό, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και εύχρηστη για κάθε πολίτη.

· Ουσιαστική στήριξη της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου, ως ήπιου μέσου μετακίνησης.

· Ουσιαστική ενίσχυση της υποδομής για την μετακίνηση των πεζών, που δεν θα περιορίζονται σε αποσπασματικές «αναπλάσεις» κάποιων πεζοδρομίων.

· Ανασύνταξη της πολιτικής στάθμευσης και αύξηση της χωρητικότητας του κοινόχρηστου χώρου προς όφελος των ήπιων μέσων και του βαδίσματος.

«Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη φιλόξενη προς τους πολίτες», καταλήγει, μεταξύ άλλων, περιγράφοντας μια “καθημερινή Θεσσαλονίκη”, λειτουργική, αναβαθμισμένη, καθαρή και ανθρώπινη, δηλαδή με λίγα λόγια μία πολιτισμένη πόλη…

Δείτε όλοκληρο το άρθρο στο parousiazw.gr
http://www.parousiazw.gr/ekloges-2014/84-autodioikitikes-ekloges-2014/7684-st-kalafatis-realistikes-protaseis-gia-mia-leitourgiki-thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ