Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ»

Την πεποίθηση ότι η Μακεδονία και η Θράκη θα αποτελέσουν και φέτος τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό των Σέρβων εξέφρασε ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε σήμερα (Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014) με ξένους τουριστικούς πράκτορες, στο περιθώριο της επίσκεψής του στον εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενείται η 36η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου.

Ο Υπουργός τεκμηρίωσε την αισιοδοξία του κάνοντας ειδική αναφορά σε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Σερβίας, σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο χρόνο το 70% των Σέρβων τουριστών επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του.

«Οι φίλοι και αδελφοί Σέρβοι αγκαλιάζουν τη Μακεδονία και τη Θράκη και λατρεύουν τη Θεσσαλονίκη γιατί αισθάνονται όπως στην πατρίδα τους» τόνισε ο κ. Καράογλου απευθυνόμενος στους τουριστικούς πράκτορες και τους Σέρβους δημοσιογράφους που τον υποδέχτηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ, φέρνοντας ως παράδειγμα «την περυσινή ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της τάξης του 39,24% στις κρατήσεις Σέρβων τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και 10% αντίστοιχα σε εκείνα της Χαλκιδικής».

«Ελλάδα και Σερβία», συνέχισε ο Υπουργός, «δεν είμαστε μονάχα δυο φιλικές χώρες, αλλά δυο αδελφοί λαοί με αμοιβαία αισθήματα αγάπης και εκτίμησης. Οι σχέσεις μας σφυρηλατήθηκαν στα δύσκολα και έγιναν ακόμη πιο δυνατές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω το Σερβικό λαό διότι με τις ημερήσιες εκδρομές και τα πολυήμερα τουριστικά πακέτα προσφέρει πολύτιμη οικονομική βοήθεια στις τοπικές οικονομίες των τουριστικών μας περιοχών, βοηθώντας στην αναπλήρωση ενός σημαντικού μέρους του χαμένου τζίρου της αγοράς».

«Στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Καράογλου, «σεβόμαστε τους τουρίστες και φροντίζουμε να τους παρέχουμε πάντα υψηλές υπηρεσίες. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που φέτος αναμένεται να καταγράψουμε νέο ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν 18,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Τους περιμένουμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα νοιώσουν και φέτος την Ελλάδα σαν το δεύτερο σπίτι τους».

Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης, επισκέφθηκε περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών και συναντήθηκε τόσο με τον επικεφαλής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, όσο και με την Υφυπουργό Οικονομίας της Σερβίας, αρμόδια για θέματα τουρισμού, κα. Γκορντάνα Ραντοσάβλεβιτς.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του ΥΜΑΘ με την κα. Ραντοσάβλεβιτς, ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής: «Κατ’ αρχήν να πω ότι με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο περίπτερο του ΕΟΤ στη μεγάλη και σημαντική Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, για εμάς τους Έλληνες οι Σέρβοι δεν είναι φίλοι, είναι αδελφοί. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβοι πολίτες επισκέπτονται την πατρίδα μας, ιδιαίτερα τη βόρεια Ελλάδα και την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και γεύονται τις ομορφιές της. Ήρθαμε, λοιπόν εδώ για να συμμετάσχουμε στην Έκθεση αυτή, για να επισκεφθούμε το ελληνικό περίπτερο και είχα επίσης εδώ την ευκαιρία να συναντηθώ με την κα. Υφυπουργό Οικονομίας αρμόδια για θέματα Τουρισμού και να συζητήσουμε τα διμερή ζητήματα. Ξέρουμε ότι και η Σερβία διαθέτει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές και όχι μόνο, θρησκευτικά μνημεία, ιδιαίτερα σημαντικά, που για τον Έλληνα αξίζει τον κόπο να τα επισκεφθεί. Ελλάδα και Σερβία πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να υπάρχει αμοιβαία, ακόμη στενότερη συνεργασία προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα και από την Ελλάδα και από τη Σερβία. Και πιστεύω ότι η μεγάλη, καινούργια αεροπορική εταιρία Air Serbia μπορεί να βοηθήσει προς το σκοπό αυτό. Σε ό,τι αφορά εμάς, την πατρίδα μας, μπορούμε να πούμε ότι επενδύουμε πάρα πολύ στον τουρισμό και για τον λόγο αυτό, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα ανοίξει σύντομα γραφείο και εδώ στη σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε τους Σέρβους αδελφούς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στη βόρεια Ελλάδα και στην Ελλάδα γενικότερα».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Οικονομίας της Σερβίας, αρμόδια για θέματα τουρισμού, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για την παρουσία του στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου και επισήμανε πως «εφόσον 700.000 Σέρβοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρσι την Ελλάδα, εύχομαι φέτος αυτός ο αριθμός να είναι ακόμη μεγαλύτερος και ακόμη πιο επιτυχημένη η σεζόν. Σε ό,τι αφορά στην συνεργασία Ελλάδας και Σερβίας, νομίζω ότι αυτή μπορεί να είναι επιτυχής όπως και είναι μέχρι τώρα» κατέληξε η κα. Ραντοσάβλεβιτς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ