Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

"Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΟΟΥΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ"

To πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Στέφανος Σαράτσης, ο οποίος ήταν στις κερκίδες του Ντα Λουζ, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τη ρεβάνς με την Μπενφίκα, την εκπληκτική παρουσία του κόσμου της ομάδας στις εξέδρες και εκμυστηρεύτηκε ότι ο Πάμπλο Γκαρσία του είπε πως θέλει να γίνει κάποια στιγμή προπονητής του ΠΑΟΚ. Αποκάλυψε ακόμα φιλικό δείπνο Βρύζα, Σάντος και Ιωσηφίδη στην ταβέρνα που διατηρεί στην Πολίχνη, μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή στη Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το παιχνίδι στο Ντα Λουζ: «Καλά ήταν τα πράγματα γενικά, πήγαμε με αισιοδοξία και ελπίδα, ο ΠΑΟΚ έχει μέταλλο και μας έχει συνηθίσει να μην χάνει εκτός έδρας. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γλύκος ήταν πραγματικά εκπληκτικός .Στο δεύτερο ημίχρονο, και στο πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ έδειξε ποιος είναι, μπήκε πολύ δυνατά και πραγματικά έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, κάναμε μερικές ευκαιρίες και κλείσαμε την Μπενφίκα πίσω. Αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ για να αλλάξουμε την ροή του αγώνα. Ήρθε όμως η αποβολή και όλα τελείωσαν».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Δεν υπάρχει αυτός ο κόσμος στην Ευρώπη. Πέρασε πολλά στην Πορτογαλία, είχε επεισόδια, κυνηγήθηκε από την αστυνομία της Πορτογαλίας, αλλά για ακόμα μια φορά ήταν εκπληκτικός. Δεν υπάρχει πουθενά αυτός ο κόσμος. Η φιλοξενία των ανθρώπων της Μπενφίκα ήταν άριστη, αλλά η αστυνομία μας τα χάλασε. Όπου μπορούσαν να κυνηγήσουν τους οπαδούς μας, τους κυνήγησαν. Επίσης, ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν τους επέτρεπαν να μπουν σε πολλά από τα μαγαζιά, φοβούμενοι ίσως φασαρίες. Οι Πορτογάλοι φίλθαλοι στο δρόμο, όμως, γενικά ήταν φιλικότατοι και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είδαμε πολλούς Πορτογάλους με φανέλα του Κατσουράνη. Τον έχουν πολύ ψηλά τον Κώστα. Τον χειροκρότησε όλο το γήπεδο κατά την έξοδό του στην αποβολή του. Και μέσα στο γήπεδο ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν άψογος. Φώναζαν μέχρι και το 90΄, μετά το 3-0 φώναζαν ακόμα περισσότερο».

Για την αλλαγή του Στοχ: «Ήμουν ακριβώς πίσω από τον πάγκο. Του ζήτησε το λόγο ο Στοχ του Στέφενς. Απ’ ότι κατάλαβα του είπε ο Στέφενς ότι ήθελε να αλλάξει το σύστημα. Τι να πω. Είδατε όλοι τι έγινε. Όπως ο προπονητής δεν μπορεί να έχει άποψη κανείς για τους ποδοσφαιριστές. Αυτός τους ζει καθημερινά και ξέρει καλύτερα από όλους. Στις προπονήσεις, στα αποδυτήρια, στις στιγμές χαλάρωσης, βλέπει τους παίκτες. Πιστεύω δεν έχει κανένα λόγο ο προπονητής να μην βάλει το καλύτερό του παίκτη. Αυτό είναι νόμος. Για να ξεκινά δηλαδή ο προπονητής με τον Ολίσε κάτι θα ξέρει. Το θέμα είναι τι κάνεις όταν βλέπεις ότι στην ροή του παιχνιδιού κάτι δεν πάει καλά. Αλλά από εκεί και πέρα εγώ περίμενα άλλα πράγματα απ’ αυτόν τον προπονητή. Περίμενα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των παιχνιδιών αλλά και των καταστάσεων.

Επειδή, όμως, ζω τον ΠΑΟΚ από κοντά θα ήθελα να πω ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο. Γίνεται καταπληκτική δουλειά, τόσο διοικητικά όσο και οργανωτικά, το μόνο τμήμα που χωλαίνει είναι το αγωνιστικό, εκεί πρέπει να επικεντρωθούν και να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί πλέον οργανωτικά όπως τα κορυφαία κλαμπ, ζει και αναπνέει όπως λειτουργούν τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Θέλει να γίνει προπονητής στον ΠΑΟΚ, δεν θέλει ούτε διοικητική θέση, ούτε κοστούμια, ούτε τίποτα. Αυτό είναι το όνειρο του. Αυτό μου έχει πει. Στην αρχή θέλει να κάνει τις απαραίτητες σπουδές, να αποκτήσει εμπειρίες και μετά να γίνει πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ».

Για το τραπέζι με Σάντος και Βρύζα: «Ήταν ένα φιλικό τραπέζι καθαρά, ήταν παρόντες ο κ.Σάντος, ο κ.Βρύζας, ο κ.Ιωσηφίδης και εγώ, ήταν ένα καθαρά φιλικό τραπέζι, εξ αφορμής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του κ. Σάντος. Είδε το ματς με τον Ηρακλή στο κύπελλο και μετά ήρθαν όλοι μαζί και φάγαμε. Ήρθε να δει κάποιους παίκτες που ήθελε να καλέσει στην Εθνική”.

Για τον Σάντος: «Έχω μιλήσει προσωπικά με τον Σάντος, τον αγαπάει πολύ τον ΠΑΟΚ. Τον λατρεύω ως προπονητή και θεωρώ την δουλειά του άκρως επιτυχημένη. Είναι ένας προπονητής που ταιριάζει απόλυτα σε μια μεγάλη ομάδα που πάει να χτιστεί. Μακάρι να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Τον θέλω πραγματικά πάρα πολύ. Είναι άκρως επαγγελματίας, δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Δεν θα πει ποτέ τίποτα για συμφωνία με οποιαδήποτε ομάδα, αν δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Και για να μην λέει μάλλον δεν θα υπάρχει ακόμα τίποτα».

arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ