Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εγγραφές για τον Β’ κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων από τις 31 Ιανουαρίου
Εκφραζόμαστε με ζωγραφική, χαρακτική, θέατρο, μουσική!
Αρχίζει τον Φεβρουάριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ ο Β΄κύκλος δημιουργικών εργαστηρίων, τα οποία έχουν ως άξονα τις εκθέσεις «Wagner-Verdi: 200 χρόνια» και «Βάλιας Σεμερτζίδης: 1911-1983», που φιλοξενεί το Ίδρυμα. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική έως την εφηβεία, καθώς επίσης και σε ενήλικες.

Οι εγγραφές αρχίζουν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:
Τρίτη-Παρασκευή, 9.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ.
Σάββατο-Κυριακή, 10.00π.μ. έως τις 18.00μ.μ.
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη
www.teloglion.gr 
Tηλ.: 2310991615, 2310247111 και 2310991611

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δύο Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά - Ουράνιο Τόξο

Ηλικίες 4 – 6 // Σάββατο 10:00-12:00Κυριακή 11:00 – 13:00

Το Εργαστήριο Δημιουργικής έκφρασης για παιδιά «Ουράνιο Τόξο» αποσκοπεί στην εισαγωγή και εξοικείωση του παιδιού με τον μαγικό κόσμο της τέχνης. Με εμπειρία και γνώση των ιδιαίτερων αναγκών της τρυφερής ηλικίας, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί, απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, αξιοποιούν μεθόδους προσέγγισης και διδασκαλίας οικείες για τα παιδιά, όπως το παραμύθι και η δραματοποίηση. Στοχεύουν στη γνωριμία των λιλιπούτιων μαθητών με τη ζωγραφική και τις κατασκευές.
Μέσα από την παρατήρηση των έργων που φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο, τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες του πορτραίτου, της προσωπογραφίας, τη σημασία του χρώματος, της γραμμής, τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως τέμπερες, νερομπογιές, ακουαρέλες, αλλά και τεχνικών, όπως το κολάζ. Αφομοιώνουν δημιουργικά τις γνώσεις αυτές και τις αξιοποιούν στα δικά τους έργα. Παράλληλα κοινωνικοποιούνται, καθώς μαθαίνουν να λειτουργούν ως μέλη μιας ευρύτερης ομάδας ακολουθώντας τους κανόνες που επιτάσσει το εικαστικό παιχνίδι.

Διάρκεια εργαστηρίου: Από τις 8-9 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μάιου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφικής

Ηλικίες 7 – 10 // Κυριακή 10:00 – 12:00

Με αφορμή την έκθεση «Βάλιας Σεμερτζίδης: 1911-1983», το Ίδρυμα οργανώνει ένα νέο εκπαιδευτικό κύκλο για παιδιά, ο οποίος συνδυάζει τη ζωγραφική με τη χαρακτική (μονοτυπία). Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην επιρροή που άσκησε ο Κ. Παρθένης στους μαθητές του, καθώς και στην πορεία της τέχνης από τη δεκαετία του 30΄ και εξής. Με βασικές θεματικές ενότητες την τοπιογραφία, το πορτρέτο, εξετάζεται η εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης. Μέσα σε αυτό το πνεύμα τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, αφομοιώνοντας τα μαθήματα των μεγάλων δασκάλων.

Διάρκεια εργαστηρίου: Από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μάιου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης– Ζωγραφική-Χαρακτική-Ιστορία της τέχνης

Ηλικίες 10 – 12 // Κυριακή 12:30 – 14:30

Με αφορμή την έκθεση «Βάλιας Σεμερτζίδης: 1911-1983», το Ίδρυμα οργανώνει ένα νέο εκπαιδευτικό κύκλο για παιδιά, ο οποίος συνδυάζει τη ζωγραφική και την χαρακτική με την ιστορία της τέχνης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην επιρροή που άσκησε ο Κ. Παρθένης στους Ι. Τσαρούχη και Β. Σεμερτζίδη, καθώς και οι επιδράσεις των A. Derain και P. Cézanne και F. Goya. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα στάδια από τα οποία περνά ο καλλιτέχνης έως την τελική δημιουργία και φτιάχνουν τα δικά τους έργα.

Διάρκεια εργαστηρίου: Από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μάιου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά - Τμήμα Θεάτρου-Σκηνογραφίας

Ηλικίες 7-10// Σάββατο 10:00–12:00

Το εργαστήριο του Θεατρικού Παιχνιδιού και της Δραματοποίησης αποτελεί στην ουσία προπαίδεια για τον κόσμο του Θεάτρου. Αφετηρία αποτελούν οι εκθέσεις «Wagner-Verdi: 200 χρόνια» και «Βάλιας Σεμερτζίδης: 1911-1983». Τα παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν τα έργα τέχνης, τα κουστούμια, τα σκηνικά και τις μακέτες, που προέρχονται από τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Όπερα Θεσσαλονίκης. Να πλάσουν τις δικές τους ιστορίες, τους δικούς του ήρωες, χωρίς δεσμεύσεις από τις πρωτότυπες δημιουργίες. Κατασκευάζουν τα δικά τους σκηνικά, τις δικές τους στολές και μακέτες. Παράλληλα εμπνέονται από τα σχέδια του Β. Σεμερτζίδη, που αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο δύο σπουδαίους θεατράνθρωπους, την Κ. Παξινού και τον Α. Μινωτή.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, απελευθερώνονται, εκφράζονται, επικοινωνούν και παράλληλα μαθαίνουν να συνεργάζονται ως μέλη ενός ευρύτερου συνόλου.

Διάρκεια εργαστηρίου: Από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μάιου 2014
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Χορωδιακό εργαστήριο για ενήλικες- «CantusArte»

Παρασκευή 18:00–20:00

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα  Τεχνών του Α.Π.Θ. θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση των Richard Wagner και Giuseppe Verdi πραγματοποιεί το εργαστήριο χορωδίας «CantusArte» για ενήλικες.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη φωνή τους μέσα από ειδικές τεχνικές φωνητικής και να μελετήσουν άριες, ντουέτα και χορωδιακά από τις γνωστότερες όπερες παγκοσμίως, όπως Ναμπούκο  Αΐντα, Τραβιάτα, Τροβατόρε, Κουρέας της Σεβίλλης, Κάρμεν και πολλές πολλές άλλες…όμως δε θα σταματήσει εκεί αυτή η μουσική εξερεύνηση. Συνεχίζεται με κομμάτια από γνωστά musical (Cats, Cabaret, Ωραία μου κυρία κ.α), ελληνικές οπερέτες των Σακελλαρίδη και Χατζηαποστόλου, ρετρό (Γούναρης, Βέμπο κ.α.) και υλικό από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι (Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Λοΐζος κ.α.).

Διάρκεια εργαστηρίου: Από τις 7 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μάιου 2014
Κόστος: 100 ευρώ. To ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ