Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΟΣ "Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ου", ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI"!

Την αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας στα πρότυπα του αμερικανικού FBI προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. φεύγει από το μοντέλο της εποχής «του Ηλία του 16ου» και αποκάλυψε ότι στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός «ελληνικού FBI».

«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του ‘84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ‘50 και του ‘60 του Ηλία του 16ου. Μακάρι να ήμασταν σε κείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την άποψη ότι τα κύρια θύματα από την δράση της τρομοκρατίας είναι οι απλοί πολίτες, και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι, ενώ ξεκαθάρισε πως η δράση των τρομοκρατών λειτουργεί αποτρεπτικά προς κάθε επενδυτή.

«Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι. Οι πλούσιοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. Σε κλίμα τρομοκρατίας δεν γίνονται επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε και στην ποιότητα των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα κάνοντας μια σύγκριση με αυτούς που φιλοξενούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία».

Τέλος, διέψευσε τα σενάρια περί υποψηφιότητας του για τον δήμο της Αθήνας λέγοντας χαρακτηριστικά, «έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου δεν χρειάζεται και κάτι άλλο έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει προτάσεις δίνει εντολές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ