Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Κάλεσμα στους νέους ανθρώπους της πατρίδας μας να διοχετεύσουν την ενέργειά τους στη δημιουργικότητα και στην καινοτομία απηύθυνε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το 5ο Πολυσυνέδριο του «KA-BUSINESS», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ, με θέμα: «Καινοτομία και ανάπτυξη next generation-αγροτικά-τουρισμός- ανθρώπινο δυναμικό».

«Διανύοντας αυτό το σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, πρέπει να δώσουμε στους νέους ανθρώπους ένα καινούργιο όραμα για τη χώρα. Να τους αποδείξουμε ότι η έξοδος της πατρίδας μας από τη σημερινή πολύ δύσκολη θέση περνά μόνο μέσα από τη διοχέτευση της δικής τους ενέργειας στη δημιουργικότητα και στην καινοτομία. Ότι η ανάπτυξη επιτάσσει την ύπαρξη αυτών των δυο βασικών χαρακτηριστικών στην επιχειρηματικότητα. Έτσι θα ανθίσει και πάλι η πατρίδα μας» ανέφερε ενδεικτικά ο Υπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η νέα γενιά χρειάζεται όραμα, πείσμα και φιλότιμο.

«Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει δημιουργικότητα και άρα ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η λύση για την Ελλάδα δεν είναι περισσότερος τουρισμός και γεωργία, αλλά ποιοτικότερος τουρισμός και ποιοτικότερη γεωργία.

«Είναι τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να έρθουν μέσα από την κατάθεση καινοτόμων ιδεών. Έτσι κερδίζεται η μάχη της εξωστρέφειας, έτσι χτίζεται η νέα Ελλάδα του αύριο» τόνισε με έμφαση ο κ. Καράογλου, κάνοντας ειδική αναφορά στις ενέργειες που έχει προβεί η Κυβέρνηση για την ενίσχυση και «θωράκιση» του αγροτικού τομέα, καθώς και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

«Οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά που είναι η ελπίδα του τόπου μας, πρέπει να πιστέψει στις αναμφισβήτητες δυνατότητές της και να υιοθετήσει την κουλτούρα της δημιουργικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Η ανάπτυξη θα έρθει αν αλλάξουμε κουλτούρα. Αν δώσουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν. Για αυτό και εμείς πρέπει να τους καθοδηγήσουμε, να τους υποστηρίξουμε και να τους αφήσουμε να δημιουργήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ