Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ

Μπιφτέκια ψητά στο τηγάνι (σχαρωτό ή αντικολλητικό) θα φάμε σήμερα. Είναι μια σούπερ συνταγή που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Δείτε πώς θα τα ετοιμάσετε και τα μαγειρέψετε με ιδιαίτερο τρόπο:

Υλικά
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κολοκύθι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ. γ. ρίγανη και λίγο κύμινο ή μείγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια
  • αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα λαχανικά στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα ρίχνουμε μαζί με τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη φρυγανιά και τη ρίγανη με το λίγο (στη μύτη του κουταλιού) κύμινο ή το μείγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Είναι λιγότερο δεμένη η ζύμη, απ' ότι στα συνηθισμένα μπιφτέκια.
Πλάθουμε 6-7 μπιφτέκια. Κρατάμε όσα θέλουμε να μαγειρέψουμε και φυλάμε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για επόμενη φορά.
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μπιφτέκια, χωρίς λάδι. 
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά -στο 2 με διαβάθμιση μέχρι το 3- για 20 λεπτά, ενώ τα γυρίζουμε συχνά. 
Αν κολλάνε, προσθέτουμε λίγο νεράκι και ξαναπροσθέτουμε όταν εξατμίζεται. Βοηθάει για να μπορούμε να τα γυρίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ