Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΩΝ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ Μ.Α.Ζ.Ι. (φωτογραφίες)

Μια εντελώς πρωτότυπη έκθεση με εκατοντάδες αφίσες και κοστούμια γνωστών πρωταγωνιστών από τον παλιό “καλό” ελληνικό κινηματογράφο, από τις ταινίες που είδαν γενιές και γενιές Ελλήνων, διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ - Μ.Α.Ζ.Ι.» στην Θεσσαλονίκη, για να ενισχύσει τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι..

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. λειτουργεί επί δύο χρόνια, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερα από 1500 άτομα μηνιαίως. Η δράση της Μ.Α.Ζ.Ι. βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό των μελών του Δ.Σ. της και άλλων πολιτών, αλλά και στη διάθεση εκπροσώπων εταιριών και φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνδράμουν τακτικά και ουσιαστικά, με προσφερόμενα είδη, στο έργο της.

Η έκθεση αυτή, που περιλαμβάνει 550 αφίσες από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες, συνδιοργανώνεται από την Μ.Α.Ζ.Ι. και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.

Παράλληλα, θα εκτίθενται και θεατρικά-κινηματογραφικά κοστούμια και ρούχα εποχής που φόρεσαν πολύ γνωστοί Έλληνες πρωταγωνιστές, όπως ο Δημήτρης Μυράτ, η Μελίνα Μερκούρη, η Άννα Καλουτά, ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Κώστας Χατζηχρήστος, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Έλενα Ναθαναήλ, η Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Τα κοστούμια προσφέρθηκαν ευγενικά για τις ανάγκες της έκθεσης από το θεατρικό βεστιάριο «Το Βεστιάριο» της Αθήνας, ενώ οι αφίσες προέρχονται από τη συλλογή του αείμνηστου φροντιστή και συνεργάτη της κινηματογραφικής εταιρίας «Φίνος Φιλμ» Παντελή Παλιεράκη, τις οποίες προσέφερε η οικογένεια Παλιεράκη για την έκθεση, και από την προσωπική συλλογή του Προέδρου της Μ.Α.Ζ.Ι. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Χορηγός της έκθεσης είναι η HELEXPO-ΔΕΘ, η οποία προσέφερε πολύτιμη τεχνική υποστήριξη για την πραγματοποίηση της.

Η έκθεση αυτή είναι μια παρέμβαση της αστικής εταιρείας Μ.Α.Ζ.Ι. και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση ήδη λειτουργεί στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ