Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

"ΗΜΕΡΕΣ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ", ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή (30/08) στην Δημοτική ενότητα Ευκαρπίας. Πρόκειται για τις «Ημέρες Λαϊκού Πολιτισμού» οι οποίες αποτελούν συνέχεια των καλλιτεχνικών δράσεων «Κάρπια» του πρώην δήμου Ευκαρπίας και πραγματοποιούνταν τα τελευταία 10 χρόνια στην περιοχή.

Συνολικά συμμετέχουν 10 πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι και θα παρουσιάσουν πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα του τόπου. Μεταξύ άλλων θα γίνει αναβίωση μικρασιατικού γάμου, αναπαράσταση του θερισμού το καλοκαίρι, του καλαντόνερου καθώς και της μετακίνησης κοπαδιών σε νέα βοσκοτόπια καλοκαίρι-χειμώνα. Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν βλάχικους, μικρασιατικούς και ποντιακούς χορούς ενώ χειροποίητα εδέσματα θα ταξιδέψουν παραδοσιακά τους παρευρισκόμενους.

Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Σερβία και στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενηθεί πολιτιστικός σύλλογος από το Δήμο Bossillevgrad της γείτονας χώρας.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:30 και θα πραγματοποιηθούν στο ανοιχτό θέατρο Ευκαρπίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στις «Ημέρες Λαϊκού Πολιτισμού» συμμετέχουν οι εξής πολιτιστικοί σύλλογοι: Σύλλογος Βλάχων «το Άγιο Πνεύμα», Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθέας», Πολιτιστικός Σύλλογος «Κοκκινοπλητών», Σύλλογος Μικρασιατών «Ουσάκ», Σωματείο Ένωσης «Μακεδονία», Σύλλογοι Μεταναστών Θεσσαλονίκης, Βουλγαρίας, Νιγηρίας, Αρμενίας, Δήμος Bossillevgrad Σερβίας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ζωή στη γειτονιά-Ομορφιά στην πόλη». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ