Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μόλις το παιδί φτάσει στην ηλικία των δέκα, δεν είναι μόνο οι γονείς που χρειάζεται να προετοιμαστούν για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και το ίδιο.
Από το να ξαναβρεί τις παλιές του συνήθειες στον ύπνο μέχρι να μάθει να διαχειρίζεται το πρόγραμμά του, υπάρχουν κάποια θέματα που θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι από τώρα μαζί με το παιδί σου.

Καθιέρωσε ένα πρόγραμμα ύπνου
Το καλοκαίρι το πρόγραμμα χαλαρώνει και πολύ πιθανό το παιδί σου να μένει ξύπνιο ως αργά και να ξυπνάει ό,τι ώρα θέλει. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, οι δυσκολίες στον ύπνο μπορεί να επηρεάσουν τη μάθηση, γι” αυτό είναι καλό να καθιερώσεις ένα πρόγραμμα ύπνου μερικές εβδομάδες πριν ξεκινήσει το σχολείο, ώστε το παιδί να συνηθίσει σιγά σιγά.

Μάθε πώς θα πηγαίνει το παιδί σχολείο
Αν το σχολείο που πηγαίνει το παιδί σου προσφέρει ιδιωτική μετακίνηση, τα πράγματα είναι απλά. Σε άλλες περιπτώσεις όμως θα πρέπει να κάνεις ένα πρόγραμμα, να ξέρεις ποιος θα συνοδεύει το παιδί στο σχολείο (αν δεν είσαι εσύ) κι αν το παιδί είναι σε ηλικία που πηγαίνει μόνο του, να το ενημερώσεις για όλους τους κινδύνους. Μία καλή ιδέα είναι να κάνετε μερικές φορές μαζί τη διαδρομή, να παρατηρήσεις αν υπάρχουν κίνδυνοι (απόμερα σοκάκια, λεωφόροι, αφύλαχτες διαβάσεις) και να καθοδηγήσεις ανάλογα το παιδί.

Φτιάξε μία λίστα με όσα πρέπει να γίνουν
Ένας πολύ καλός τρόπος για να μπει το παιδί σου στο σχολικό πνεύμα είναι να αρχίσει να καταγράφει ραντεβού, πρόβες, σημαντικές ημερομηνίες κ.α. Μπορείς μάλιστα να του αναθέσεις να γράψει ό,τι πρέπει να κάνει πριν αρχίσει η νέα χρονιά.

Κλείσε ραντεβού με τον γιατρό
Μην περιμένεις να αρχίσει το σχολείο για να κλείσεις ραντεβού με τον γιατρό, προκειμένου να κάνει τον καθιερωμένο έλεγχο για να δώσει τη βεβαίωση για τη γυμναστική. Κανόνισέ το νωρίτερα και βεβαιώσου ότι έχεις κάνει πλήρη έλεγχο,ώστε το παιδί σου να γυμνάζεται άφοβα.

Κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν
Η πρώτη εντύπωση μετράει και σίγουρα το παιδί σου πρέπει να είναι περιποιημένο. Άφησέ το να επιλέξει το νέο του look και κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Αν κάτι δεν του αρέσει, θα έχει το περιθώριο να το διορθώσει.

Βρείτε ένα ντύσιμο που να αποπνέει αυτοπεποίθηση
Όλα τα παιδιά θέλουν να δείχνουν ωραία την πρώτη ημέρα. Δεν χρειάζεται να του αγοράσεις καινούρια γκαρνταρόμπα, απλά προέτρεψέ το να κάνει συνδυασμούς κι επιλέξτε τον κατάλληλο. Αν ξεκινήσετε τη διαδικασία λίγες ημέρες πριν, θα γλιτώσετε από τον πανικό του «δεν έχω τίποτα να φορέσω» και θα βοηθήσεις το παιδί να καταλάβει τι το βολεύει και τι όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ