Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Άρχισαν εκ νέου το πρωί οι εργασίες στο χώρο κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας, παρουσία της αστυνομίας και του εισαγγελέα, αλλά και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, «οι εργασίες ξεκινούν μετά από τις ενέργειες στις οποίες όφειλε να προβεί η αυτοδιοίκηση για το συγκεκριμένο έργο». Παράλληλα ο κ. Γεράνης επισημαίνει ότι την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις εισαγγελικές αρχές με τις οποίες συνομίλησε για το θέμα.

«Καλούμε τους αντιδρώντες να συναινέσουν για το περιβαλλοντικό αυτό έργο. Τους καλούμε να βρεθούν στο χώρο εκτέλεσης των έργων για να ελέγξουν την κατασκευή του, αλλά και αργότερα τη λειτουργία του» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στην περιοχή βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος επισήμανε πως πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το οποίο είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί καθώς ο καιρός περνά και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ πρέπει να απορροφηθούν.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία του ΣΜΑ, Μιχάλης Σπάσος επισήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «προς το παρόν πραγματοποιούνται εργασίες περίφραξης του χώρου» και γνωστοποίησε ότι «οι κάτοικοι βρίσκονται σε συνεννόηση μεταξύ τους και με τον Δήμο Παύλου Μελά για να προσδιορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους».

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά έχει λάβει απόφαση κατά του έργου. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση και ετοιμότητα ώστε να διερευνήσουμε νομικά τρόπους ώστε να καταθέσουμε έφεση κατά της άδειας εκτέλεσης του έργου» σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες στην Ευκαρπία είχαν διακοπεί στις αρχές του 2012 λόγω των κινητοποιήσεων των κατοίκων που εναντιώνονται στη δημιουργία του ΣΜΑ και ζητούν αλλαγή της χωροθέτησής του, κάνοντας λόγο για ένα γιγαντιαίο έργο που θα επιβαρύνει την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ