Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Με μουσικοκινητικές δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι θα γιορτάσουν περισσότεροι από 100 μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου Παύλου Μελά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Τετάρτη 5 Ιουνίου. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Προστατεύω το περιβάλλον, φροντίζω για το μέλλον».

Τα παιδιά από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι θα μπουν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (κτίριο Χ) και μέσα από διαδραστικά προγράμματα και ασκήσεις θα εμπεδώσουν την έννοια της ανακύκλωσης. Έχοντας ταυτόχρονα συνοδοιπόρους τον περιβαλλοντικό σύλλογο "οι φίλοι του δάσους" Μετεώρων Πολίχνης θα γίνουν σπόροι, λουλούδια, δέντρα και πλάσματα του δάσους. Θα έρθουν σε επαφή με τη φύση μέσα από δράσεις εναλλακτικού χαρακτήρα, με πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε : Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και κάθε ημέρα πρέπει να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος», γιατί έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Τα παιδιά μας μπαίνουν στο πρώην στρατόπεδο και χαίρονται τους ελεύθερους πράσινους χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη μας. Ως δημοτική αρχή δώσαμε και δίνουμε αγώνες και μάχες για την προστασία τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πάγια απαίτησή μας να αποδοθούν τα πρώην στρατόπεδα Καρατάσιου και Παύλου Μελά στο δήμο προκειμένου να μετατραπούν σε μητροπολιτικά πάρκα. Για να χαρούμε όλοι τις ευλογίες του τόπου μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ