Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ...

Δελτίο τύπου του Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" Χρήστου Μάτη μετά τις σημερινές δηλώσεις του δημάρχου για το gay pride.

Όταν ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζει τη διοίκηση του… 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση των οργανωτων του gay pride παρενέβη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος φέρεται να είπε:

“Γράφτηκε ότι εμείς υποστηρίζουμε το Pride, για λόγους τουριστικούς. Αυτή είναι η πιο γελοία αντίληψη που έχω ακούσει ποτέ μου”.

Επειδή πολλοί απόρησαν πώς προέκυψε η αντίληψη αυτή, υπενθυμίζεται η πρώτη φράση της εισήγησης της διοίκησης για τη διοργάνωση του gay pride από το δήμο, η οποία ενεκρίθη στη συνεδρίασης της 2ας Ιουνίου 2013.

«Το Thessaloniki Pride είναι μια πολυσυλλεκτική, ανοιχτή σε όλους και όλες, γιορτή τηςΘεσσαλονίκης. Προσβλέπει στην διεθνοποίηση της πόλης και στην αύξηση των τουριστικώναφίξεων για συμμετοχή στο Pride.»

Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζει τη διοίκηση του, αλλά αυτό δεν αφορά την πόλη!

Είναι καιρός η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να σοβαρευτεί!

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα ατομικά δικαιώματα για μία χούφτα ψήφους…

Το Γραφείο Τύπου


Η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του gay pride, η οποία ενεκρίθη κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της της 2ας Ιουνίου 2013.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3ΡΕΟ001417802 2013-05-28
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ                                                      Θεσσαλονίκη 24/5/2013
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Αρ. Πρωτ. 870/42247

Ταχ.Δ/νση : Β. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο
Ταχ. Κώδικας : 54646 του Δήμου Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες : Ι. Μυταυτσή (δια του Εντεταλμένου
Τηλ.: : 2313318216 Συμβούλου για θέματα
E mail : i.mitaftsi@thessaloniki.gr Τουρισμού & Δη. Σχέσεων
κ. Σπ. Πέγκα)

ΘΕΜΑ 1.Έγκριση διοργάνωσης του "2ου Thessaloniki Pride 2013", στις 14 & 15 Ιουνίου

2.Έγκριση δαπάνης ποσού 4.335,00 ευρώ και διάθεση ισόποσης πίστωσης.

Σχετικά με το θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Δ/νση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης εισηγείται με την παρούσα, σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2ου Thessaloniki Pride 2013, στις 14 και 15 Ιουνίου στην Πλατεία Χρηματιστηρίου και στην Πλατεία Λευκού Πύργου αντίστοιχα.

Το Thessaloniki Pride είναι μια πολυσυλλεκτική, ανοιχτή σε όλους και όλες, γιορτή της Θεσσαλονίκης. Προσβλέπει στην διεθνοποίηση της πόλης και στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων για συμμετοχή στο Pride. Είναι μια αφορμή που δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν οι ορίζοντες της Θεσσαλονίκης, να γίνει πιο εξωστρεφής, να εναρμονιστεί με όλες τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είναι μια προσπάθεια μετατροπής της Θεσσαλονίκης σε μια πόλη που αφουγκράζεται την κοινωνίας της, αγκαλιάζει την ελευθερία έκφρασης και σέβεται την ποικιλομορφία στο σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Στόχοι : α) η διεκδίκηση μιας ισότιμης θέσης, όχι συγκρουσιακά, αλλά αναδεικνύοντας συμμαχίες και συνεργασίες, σε μια περίοδο όπου η κοινωνική συνοχή περνά κρίση β) η προσέγγιση και του ετεροφυλόφιλου κοινού και γ) η προσέλκυση συμμετεχόντων από τις γύρω περιοχές, εντός και εκτός Ελλάδος. Στη φετινή διοργάνωση συμπράττουν φορείς της πόλης όπως το ΚΘΒΕ και ο ΕΟΤ (εκτύπωση χάρτη gay’ s bars and clubs)

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Thessaloniki Pride, που έγινε στην πόλη μας τον Ιούνιο του 2012 (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συγκέντρωσε πάνω από 3.000 άτομα πράγμα που αποδεικνύει ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί την διαφορετικότητα) αλλά και κατόπιν φετινού αιτήματος του Thessaloniki Pride -Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης και της ΗΟΜΟphonia – Thessaloniki Pride για διοργάνωση από κοινού με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού σειράς εκδηλώσεων για το 2ου Thessaloniki Pride 2013, προτείνουμε το παρακάτω πρόγραμμα εκδηλώσεων :

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου θα πραγματοποιηθεί DJ Party ενώ στον χώρο Πολιτισμού του Μπενσουσάν Χάν, Εδέσσης 6, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση αφιερωμένη στο έργο του ποιητή Κ. Καβάφη, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε. Παράλληλα, θα υπάρχουν προβολές βραβευμένων από το κοινό ταινιών της LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) έκθεση αφισών από αντίστοιχα φεστιβάλ, έκθεση ζωγραφικής Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών, παρουσίαση βιβλίου, συγκέντρωση τροφίμων για άπορα άτομα που ανήκουν στην LGBT και συζήτηση με θέμα : «Ομοφυλοφιλία και φασισμός».

Την Παρασκευή στις 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Λευκού Πύργου, θα υπάρχουν στημένα stands των οργανώσεων για την ενημέρωση του κόσμου, θα ακολουθήσει παρέλαση αρμάτων και ομάδων και με τη λήξη αυτής θα ξεκινήσουν συναυλίες με διάφορα μουσικά συγκροτήματα.

Η είσοδος για τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ύστερα από τα παραπάνω ,παρακαλούμε να διαβιβάσετε την παρούσα εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , για να λάβει την παρακάτω απόφαση:

πρόταση απόφασης

Α. Εγκρίνονται :

1. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του "2ου Thessaloniki Pride 2013 στις 14 και 15 Ιουνίου στην Πλατεία Χρηματιστηρίου και στην Πλατεία Λευκού Πύργου αντίστοιχα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

• Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου θα πραγματοποιηθεί DJ Party ενώ στον χώρο Πολιτισμού του Μπενσουσάν Χάν, Εδέσσης 6, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση αφιερωμένη στο έργο του ποιητή Κ. Καβάφη, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε. Παράλληλα, θα υπάρχουν προβολές βραβευμένων από το κοινό ταινιών της LGBT, έκθεση αφισών από το LGBT φεστιβάλ, έκθεση ζωγραφικής Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών, παρουσίαση βιβλίου, συγκέντρωση τροφίμων για άπορα άτομα που ανήκουν στην LGBT κοινότητα και συζήτηση με θέμα : «Ομοφυλοφιλία και φασισμός».

• Παρασκευή στις 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Λευκού Πύργου, θα υπάρχουν στημένα stands των οργανώσεων για την ενημέρωση του κόσμου, θα ακολουθήσει παρέλαση αρμάτων και ομάδων και με τη λήξη αυτής θα ξεκινήσουν συναυλίες με διάφορα μουσικά συγκροτήματα.

2. Η δαπάνη συνολικού ποσού 4.335,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων, για τη διοργάνωση του "2ου Thessaloniki Pride 2013", της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού.

3. Η διάθεση πίστωσης ποσού 4.335,00 ευρώ, σε βάρος του Κ.Α. 6474.04.01 «Διοργάνωση λοιπών εκδηλώσεων» της υπηρεσίας 15 της Δ/νσης Πολιτισμού- Τουρισμού σύμφωνα με την υττ' αριθμ. 1195/2013 Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης.

4. Η απευθείας ανάθεση της επιμέλειας διοργάνωσης των εκδηλώσεων, στους : α) Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο - SYMPRAXI Partnership for Gender Issues, Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία, Βασ. Όλγας 55/1ος ορφ., Τ.Κ. 546 41, Α.Φ.Μ. 998462762, ΣΤ' Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης, έναντι συνολικής αμοιβής ποσού 1.998,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και

β) Thessaloniki Pride -Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία, Μουδανιών 8, Τ.Κ. 551 32 Καλαμαριά-Θεσσαλονίκη, Α.Φ.Μ. 997568602, Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, έναντι συνολικής αμοιβής ποσού 2.337,00ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., οι οποίοι φορείς είναι και οι κατά αποκλειστικότητα και εξειδίκευση εισηγητές του συνόλου των εκδηλώσεων.

Β. Ορίζεται ότι :

1. Η ανάθεση της διοργάνωσης των εκδηλώσεων θα γίνει βάσει του άρθρου 158 παρ.3 εδ. α του Ν. 3463/06.

Συνηυυένα :

-Ενδεικτικός προϋπολογισμός -Πρόταση Ανάληψης υποχρέωσης

Εσωτερική Διανουή:

-Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού

-Τμήμα Τουρισμού

-Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Τσεσμετζής Δ. Ιωάννης ΠΕ ι Διοικ/κού - Δ' Βαθ.
ελληνικη δημοκρατια
νομοσ θεσσαλονικησ Θεσσαλονίκη 24/5/2013
δημοσ θεσσαλονικησ
διεύθυνση πολιτισμου-τουρισμου
τμημα τουρισμου
Διοργάνωση του 2ου Thessaloniki Pride 2013

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΠΣΜΟΣ

Κ.Α. 6474.04.01 «Διοργάνωση Λοιπών Εκδηλώσεων»
Υπηρεσίας 15.007 της Δ/νσης Πολιτισμού-Τουρισμού
υπ' αριθμ. 1195/2013 Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης

2° Thessaloniki Pride 2013, 14 & 15 Ιουνίου
1.998,00 €
2.337,00 €

- Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο-SYMPRAXI Partnership for Gender Issues, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

- Thessaloniki Pride -Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία 
σύνολο
4.335,00 €

Η Προϊσταμένη
του Τμήματος Τουρισμού
Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ