Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ "ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ", ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ, ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Τους δύο τελευταίους ήρωες της χρονιάς παρουσιάζει σήμερα στις 10 το βράδυ στον ΑΝΤ1 ο Σάκης Ρουβάς, στο φινάλε του προγράμματος του σταθμού «Ήρωες ανάμεσά μας».

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μιχαήλ και τη Ματίνα Βαβούλη που για διαφορετικούς λόγους αναδείχτηκαν «ήρωες» της καθημερινότητας με γνώμονα την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

«Ονομάζομαι Παναγιώτης, είμαι 45 ετών, επιζών από καρκίνο των όρχεων και μένω δυνατός». Έτσι συστήνεται ο γυμναστής Παναγιώτης Μιχαήλ, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο και νόσησε για πρώτη φορά από καρκίνο των όρχεων το 1997, σε ηλικία 30 ετών.

Έχοντας περάσει πολλές δοκιμασίες και δύσκολες στιγμές, ο Αντώνης σκέφτηκε τη δημιουργία ενός οργανισμού, που να παρέχει όσα εκείνος θα ήθελε να είχε ως ασθενής. Έτσι το 2007, δημιούργησε την Κοινωφελή μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον τίτλο «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» ή “BE STRONG”, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο, την πρόληψη, καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσοι εμπλέκονται με αυτόν.

Μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης που έχει μέχρι στιγμής πάνω από 1.500.000 επισκέπτες και μιας πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί, το «BE STRONG” έχει προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Πριν από 15 χρόνια η Ματίνα Βαβούλη ανέλαβε Προϊσταμένη στο 7ο διθέσιο Δημοτικό σχολείο στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου σε ποσοστό 80% φοιτούν μαθητές «Ρομά», που μένουν σε παράγκες και κάτω από άθλιες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Τότε, τα περισσότερα τσιγγανόπουλα της περιοχής ήταν στους δρόμους και δεν φοιτούσαν στο σχολείο.

Εκείνη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο και γυρνώντας με την ντουντούκα στους καταυλισμούς, κατάφερε να προσελκύσει τα παιδιά στο σχολείο.

Ύστερα από πολλές προσωπικές θυσίες που είχαν επιπτώσεις ακόμα και στην υγεία της, σήμερα έχει δημιουργήσει ένα 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ όπου τα παιδιά διδάσκονται μεταξύ άλλων Πληροφορική, Αγγλικά, Θεατρική Αγωγή, Εικαστικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από 15 χρόνια φοιτούσαν 30 παιδιά και αυτή τη στιγμή ο αριθμός μαθητών του σχολείου έχει φτάσει τους 300!

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα σίτισης βοηθούνται διακριτικά μέσα από προγράμματα που έχει εξασφαλίσει το σχολείο. Αν και η Ματίνα δεν είναι «Ρομά», έχει καταφέρει οι κάτοικοι «Ρομά» του Ασπροπύργου να την εμπιστεύονται, να την αγαπούν, να την σέβονται και να ακούν τις προτροπές της.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης, ο άνθρωπος που πρότεινε την Ματίνα Βαβούλη ως τη δική του «ηρωίδα» μιλάει για το έργο της και δηλώνει: «Στα 4 χρόνια που ήταν υφιστάμενή μου την παρομοίαζα με την Μητέρα Τερέζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ