Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Τις Σέρρες επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών, αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού στην ΠΚΜ, Γιάννη Μωυσιάδη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Σερρών Αθανάσιο Μασλαρινό, Αθανάσιο Μπασδάνη και Νικόλαο Σφελινιώτη, παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Στη συνέχεια, παρέστη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτη Σερρών Αποστόλου (Χριστοδούλου), την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και παρακολούθησε την παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Σερρών, στην οδό Μεραρχίας, μπροστά από το Διοικητήριο της πόλης.

“Βρισκόμαστε σήμερα στις Σέρρες, στο “μέγα και θαυμαστόν άστυ” των βυζαντινών χρόνων, για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Μακεδονία έναν αιώνα πριν. Η συμβολή των Σερραίων αγωνιστών και ηρώων στο Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους υπήρξε αδιαμφισβήτητη και καθοριστική για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ιστορική παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ισχυρό αίσθημα ευθύνης πολέμησαν για τα υψηλά ιδανικά και ιδεώδη της πατρίδας μας. Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, τη γνώση και τα διδάγματα της ιστορίας, έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε δυναμικά ένα ζωντανό παρόν και ένα δημιουργικό μέλλον για το τόπο. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών κατέχει κομβική θέση στον ευρύτερο και ενιαίο αναπτυξιακό μας σχεδιασμό. Οι Σέρρες είναι ένα «δυνατό χαρτί» στην εντατική και μεθοδική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της περιοχής, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με στόχο και όραμα το μετασχηματισμό της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση επενδύσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, να δώσουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους, να δώσουμε χώρο σε νέες καινοτόμες ιδέες, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία για να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους της οικονομικής κρίσης και να πάμε τις Σέρρες μας, τη Μακεδονία μας ένα βήμα μπροστά”, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ