Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ (video)

Ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον, gadget ανακοίνωσε η Thalmic Labs, που σκοπεύει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μάθει να χειριζόμαστε τους υπολογιστές.
Πρόκειται για ένα περιβραχιόνιο που μπορεί να ανιχνεύσει τις μυϊκές κινήσεις του χεριού και δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον χρήστη.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή ή το Mac, γίνεται μέσω Bluetooth και δεν απαιτείται εγκατάστησε επιπλέον προγραμμάτων. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί από σελίδα σε σελίδα απλά κουνώντας τα δυο του δάκτυλα, να ξεκινήσει την αναπαραγωγή πολυμέσων ή να δυναμώσει την ένταση των ηχείων περιστρέφοντας τον καρπό του.

Σε κάθε τέτοια κίνηση του χεριού, το περιβραχιόνιο αντιλαμβάνεται τη μυϊκή κίνηση του χρήστη και την αποκωδικοποιεί στέλνοντας το αντίστοιχο σήμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, που στη συνέχεια εκτελεί την εκάστοτε εντολή.

Μάλιστα για συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα iOS ή Android θα κυκλοφορήσουν και ειδικά APIs (Application Programming Interface), ώστε οι διάφοροι προγραμματιστές να μπορέσουν να αναπτύξουν εφαρμογές που να αξιοποιούν το σύστημα.



Μέχρι στιγμής η διαθεσιμότητα του MYO είναι περιορισμένη, ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για το το τέλος του 2013, στην τιμή των 149 δολαρίων (περίπου 115 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ