Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ KΙΝΗΤΑ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία θα πρέπει να θεωρούνται τα κινητά τηλέφωνα, ελλείψει αποδείξεων περί του αντιθέτου.

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε η βρετανική υπηρεσία προστασίας της υγείας (ΗΡΑ), έπειτα από επισκόπηση εκατοντάδων σχετικών ερευνών.

Όπως διευκρινίζει η υπηρεσία, δεν αποδεικνύεται συσχέτιση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων με κίνδυνο για καρκίνο, εγκεφαλικές βλάβες ή υπογονιμότητα, εντούτοις η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Ο μόνος περιορισμός που θέτουν οι Βρετανοί αφορούν στη υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων από παιδιά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επισκόπηση που έγινε ποτέ, όσον αφορά στις ενδείξεις για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Με τη λήξη της επισκόπησης, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δεν εντοπίστηκαν συμπτώματα σε ανθρώπους που δεν εκτέθηκαν σε πάνω από τα επίπεδα των οδηγιών της Βρετανίας. Αυτό περιέλαβε και ανθρώπους που ανέφεραν ότι ήταν ευαίσθητοι στις ραδιοσυχνότητες.

Δήλωσαν επίσης ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι η έκθεση προκάλεσε όγκους στον εγκέφαλο, άλλα είδη καρκίνου ή βλάβες στη γονιμότητα ή την καρδιαγγειακή υγεία.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι είναι πολύ λίγα γνωστά σχετικά με τους κινδύνους πέρα από τα 5 χρόνια, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ο καθηγητής Anthony Swerdlow, επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επισκόπηση, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η παρακολούθηση της έρευνας.

Πρόσθεσε ότι αν και είναι σχετικά καθησυχαστική, πιστεύει επίσης ότι είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα ποσοστά όγκων στον εγκέφαλο και άλλων καρκίνων. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού που βρίσκεται κοντά μας για βραχεία περίοδο, δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ