Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Χαλκηδόνας συζήτησαν χθες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Γιάννη Μπίκο, στα πλαίσια των επαφών του περιφερειακού συμβούλου στην κατεύθυνση της αγαστής συνεργασίας που οφείλουν να έχουν Περιφέρεια και Δήμος.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τις εξελίξεις στην Περιφέρεια μετά την πρόσφατη διοικητική αλλαγή, την ανάγκη αναδιάρθρωσης της δομής της τοπικής αυτοδιοίκησης, την μετάβαση στην νέα εποχή και την χάραξη του νέου πολιτικού χάρτη καθώς και την απαραίτητη συνεργασία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για τον ενιαίο στόχο που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση και την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

Ο κ. Μπίκος με αφορμή την πρόσφατη νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα τις πλημμύρες σε διάφορες περιοχές, διατύπωσε την μεγάλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό του για το Δημοτικό Διαμέρισμα της Ελεούσας αλλά και την άμεση παρέμβαση στον παραπόταμο Βαρδαρόβαση. Επίσης επισήμανε την ανάγκη να οργανωθούν και να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με πρωταρχικό το στραγγιστικό πλέγμα.

Ζητήθηκε η συμπαράσταση του κ. Διαμαντόπουλου και της Περιφέρειας, ώστε να προωθηθεί η επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στο Δ.Δ. Προχώματος με τον δρόμο, στην γέφυρα του ΟΣΕ ,αλλά και η συντήρηση των εθνικών οδικών δικτύων Γέφυρας-Προχώματος και Μικρού Μοναστηρίου-Αδένδρου.

Ο κ. Διαμαντόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Μπίκο, πως η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει η τοπική αρχή του Δήμου Χαλκηδόνος και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε αποτυπώνουν μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική δυσχέρεια στην σύγχρονη Ελλάδα, που μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτή την μάχη με τον χρόνο.

Η ευαισθησία μου για την περιοχή είναι γνωστή, μιας και πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Κουφάλια, και το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο στα δρώμενα του τόπου.

Εκτός από τον δήμαρχο, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στην αντιπολίτευση του δήμου για το αίσθημα ευθύνης που την διακατέχει και τον χειρισμό της σε κρίσιμα ζητήματα που οδηγούν σε διέξοδο με κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις.

Με κάθε τρόπο θα είμαι κοντά και θα παλέψω για το καλό της περιοχής και των πολιτών της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ