Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ "ΚΑΡΕ" ΤΩΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο τελευταίος προπονητής που έφερε έναν τίτλο στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε, υπό την καθοδήγηση του, πριν από δέκα χρόνια, το Κύπελλο Ελλάδας.

Εκτός, όμως, από την συγκεκριμένη επιτυχία ο Αναστασιάδης έχει να θυμάται ένα ξεχωριστό για εκείνον παιχνίδι κυπέλλου στην καριέρα του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Αν κι αυτό το μεγάλο ρεκόρ του, ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, λίγοι το θυμούνται και ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Το paokfc.gr “σκαλίζοντας” τα ιστορικά στοιχεία των αγώνων του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου και ειδικότερα των αναμετρήσεων που έχει δώσει με αντίπαλο τον Λεβαδειακό «σταμάτησε» στις 2 Νοεμβρίου 1975. Εκείνη την Κυριακή, η ομάδα του Gyula Lorant υποδέχθηκε για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο της Τούμπας τον Λεβαδειακό, που τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.



Ο αγώνας εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο του «Δικεφάλου». Η επικράτηση ήρθε σχετικά εύκολα με 4-0, χάρη στα τέσσερα γκολ που σημείωσε ένας ποδοσφαιριστής: ο Άγγελος Αναστασιάδης! Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν το πρόσωπο της ημέρας ανοίγοντας το χορό των γκολ μόλις στο 7ο λεπτό και σκοράροντας άλλα τρία γκολ (τα δύο με κεφαλιά) στο 36’, 73’ και 88ο λεπτό.

Ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα η δεύτερη αναμέτρηση και πάλι για τον Α’ γύρο της διοργάνωσης, όταν ο «Δικέφαλος» φιλοδώρησε με έξι γκολ τους Βοιωτούς. Στις 21 Δεκεμβρίου 1977, στην άδεια από κόσμο Τούμπα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πέτυχαν από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο φτάνοντας άνετα στο τελικό 6-1. Ο Κώστας Ορφανός άνοιξε στο 20’ το σκορ, ο Γιώργος Κωστίκος στο 37’ έκανε το 2-0 και με την εκπνοή του ημιχρόνου ο Παναγιώτης Κερμανίδης το 3-0. Στο 54’ ο Κώστας Ιωσηφίδης πέτυχε με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ένα από τα λίγα γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στο 65’ ο Ορφανός διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ, όπως έκανε και ο Γιώργος Κωστίκος στο 90’.

Μόνο προκρίσεις!
Εκτός από τις δύο νοκ άουτ αναμετρήσεις για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει το Λεβαδειακό και σε διπλά παιχνίδια, άλλη μία φορά τη σεζόν 1988-’89 όταν και πάλι ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Για τους «16» του κυπέλλου ο «Δικέφαλος» αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στον πρώτο αγώνα που είχε γίνει στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά στη ρεβάνς που έγινε στο γήπεδο της Λιβαδειάς επικράτησε με 2-0 και σφράγισε το εισιτήριο για τα Προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αναλυτικά οι τέσσερις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού στο θεσμό του κυπέλλου:
  • 02/11/75 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 4-0
  • 21/12/77 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 6-1
  • 28/12/88 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 2-2
  • 11/01/89 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2

paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ