Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εύκολη συνταγή και νόστιμη αφού η γεύση της είναι εξαιρετική. Πένες στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί, λέμε να μαγειρέψουμε σήμερα για να βρούμε και λίγο χρόνο να δούμε καμιά ταινία στο DVD.

Υλικά
  • 1 πακέτο πένες
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. βραστό μπούτι ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο

Για 250 γρ. μπεσαμέλ
  • 1 ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.
Βράζουμε την πάστα, σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τη μισή μπεσαμέλ και το ζαμπόν.
Ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε την πάστα σε ελαφρά βουτυρωμένο σκεύος.
Στρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τα ζυμαρικά από τον φούρνο και μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ