Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Του Νίκου Νικολόπουλου
Έτσι λοιπόν με την λίστα Λαγκάρντ τελειώσαμε.
Δι ελέου και φόβου επήλθε η κάθαρση με τα ξαδέλφια του διαπλεκόμενου κ. Παπακωνσταντίνου. Εμπρός λοιπόν αγνοί και αναβαπτισμένοι για μια νέα πορεία. Κάτι όμως μας ξεφεύγει. Η Ελληνική διαπλοκή πλέον δεν είναι ελληνική υπόθεση, έχει γίνει Ευρωπαϊκή και τείνει να γίνει Διεθνής. 
Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, έτσι είναι. Και μπορεί στο εσωτερικό να ασχολούμαστε με περιπτωσιολογία γιατί προφανώς έτσι συμφέρει κάποιους, στο εξωτερικό όμως δεν μασάνε. Στις δικές τους αναλύσεις τίθεται το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του κ. Σόιμπλε ότι η ελίτ στην Ελλάδα έχει αποτύχει τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως πληθώρα ξένων δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε γεγονότα, διευθύνσεις και ονόματα και το κυριότερο στην πραγματική ουσία της διαπλοκής. Ότι δεν τολμά κανείς να ξεστομίσει εδώ, αυτοί το λένε έξω από τα δόντια. Ποιος από τους μεγαλόσχημους κορυφαίους ακριβοπληρωμένους βαρύγδουπους πολιτικούς αναλυτές στάθηκε στην δήλωση του Σόιμπλε. Ποιος εξήγησε ότι ένας πολιτικός της ακτινοβολίας του Σόιμπλε, μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι είναι, κάνει μόνο πολιτικές δηλώσεις και όταν εκφράζει δημόσια μια εκτίμηση δεν κάνει κουβέντες καφενείου αλλά μιλάει πολιτικά και όχι φιλοσοφικά ή ιστορικά. Τι σημαίνει λοιπόν από πολιτική άποψη η δήλωση Σόιμπλε. Ότι την ευθύνη για την κρίση, με την μορφή που έχει συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την έχει αποκλειστικά η ελίτ της χώρας. Είναι οι πρωτεργάτες της καταστροφής της. Ότι το πολυπλόκαμο σύστημα διαπλοκής που έχει οικοδομηθεί και κυβερνά μας έχει οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

Το μήνυμα του κ. Σόιμπλε δεν εξαντλείται στα παραπάνω. Μέσα σε έξη λέξεις λέει πάρα πολλά. Λέει ότι ήρθε η ώρα για τις μεγάλες ανατροπές. Τις πραγματικές ανατροπές, αυτές που αλλάζουν τα πάντα σε μια χώρα και βέβαια λέει ότι πρέπει να απαλλαγούμε από το άχρηστο φορτίο. Όπου και αν βρίσκεται, θα προσθέσω ότι προσωπείο και αν έχει. Γιατί αυτή την εποχή των ανακατατάξεων πολλοί από τους παλαιούς στυλοβάτες του συστήματος σίτισης από το Πρυτανείο έχουν μεταπηδήσει σε άλλους πολιτικούς χώρους.









Δεν είμαστε αφελείς, βεβαίως ο κ. Σόιμπλε δεν έπεσε από τα σύννεφα ούτε ότι λέει είναι θέσφατο ούτε και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε. Είναι επίσημος εκφραστής των Γερμανικών συμφερόντων και όχι των Ελληνικών. Έχει όμως δίκιο. Ήξερε και ξέρει τι γίνεται στην χώρα μας όπως όλοι. Άλλωστε τα περισσότερα γνωστά σκάνδαλα σχετίζονται άμεσα με μεγάλες γερμανικές εταιρείες. Απλώς τώρα οι προτεραιότητες του είναι άλλες και κοινοποιεί δημόσια τις απολύσεις των παλαιών συνεργατών. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς. Είναι βέβαιο ότι η εγχώρια νομενκλατούρα θα αντιδράσει σε αυτή την πορεία αποκαθήλωσής της. Η κλασσική αντίδραση είναι η επίκληση των Εθνικών Δικαιωμάτων και ένα ξέσπασμα άκρατου πατριωτισμού. Βεβαίως θα χρειαστεί και το πεζικό για να γίνει πόλεμος άρα θα χρειαστεί πεζικάριους. Θα τους αναζητήσει σε αυτούς που απομυζά. Δηλαδή στους απλούς Έλληνες πολίτες. Οι ίδιοι λοιπόν που έχουν απεμπολήσει και συνεχίζουν να απεμπολούν πλήθος Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυτοί που μας οδήγησαν συνειδητά σε Εθνική καταστροφή και έχουν απαξιώσει την χώρα διεθνώς, που δεν έχουν καμία εθνική στρατηγική, που από ηγέτιδα χώρα των Βαλκανίων μας έκαναν περίγελο και με μαθηματική ακρίβεια θα μας προσδέσουν στο άρμα της Τουρκίας, αυτοί οι ίδιοι τώρα θα αναδυθούν ως λάβροι πατριώτες. Θα ξεχάσουν τον Ευρωπαϊσμό και θα επιστρέψουν στον Εθνικισμό. Το αν θα μας πείσουν να παλέψουμε για να συνεχίσουν να κάνουν σε βάρος μας αυτό που κάνουν δεκαετίες τώρα, ή όχι εξαρτάται από μας. Από την κρίση και μετά αρχίζουν οι δικές μας ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ