Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 2013

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, οι πάνω από 100 χιλιάδες φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων (όλων των κατηγοριών) θα διαχειριστούν ένα νέο μηχανογραφικό δελτίο το οποίο θα περιλαμβάνει αρκετά λιγότερα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ (σε σχέση με πέρυσι), ωστόσο οι προσφερόμενες θέσεις εισακτέων δεν θα είναι μειωμένες, αν εξαιρέσει κανείς την απουσία θέσεων στις Αστυνομικές Σχολές και τη μείωση κατά 30% των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Λίγες εβδομάδες μετά τις γιορτές, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» το υπουργείο Παιδείας θα καλέσει τους φετινούς υποψήφιους για υποβολή δηλώσεων-αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2013. Παρουσιάζουμε σήμερα τα βασικά στοιχεία που προσδιορίζουν τη διαδικασία αυτή με την οποία ουσιαστικά αρχίζει αντίστροφη μέτρηση για τον «μεγάλο γύρο» της πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι δηλώνουν:

• το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά
• αν θα εξεταστούν πανελλαδικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
• αν θα εξεταστούν σε κάποιο/α από τα ειδικά (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική)
• αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
• αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα τμήματα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού.
Οι απόφοιτοι θα κληθούν επίσης να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στον ίδιο χρονικό διάστημα, στην οποία θα δηλώνουν επί πλέον και την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας επιθυμούν να εξεταστούν.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ