Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (σε ποια θέση είναι η Ελλάδα...)

Όσοι είχαν την τύχη να γεννηθούν στην Ελβετία είναι, σύμφωνα με σχετική έρευνα για το 2013, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου.

Η ποιότητα ζωής τους, που κρίθηκε βάσει του εισοδήματος per capita, του παρεχόμενου συστήματος υγείας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς του κράτους, κρίθηκε η καλύτερη όλων, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στις πρώτες πέντε χώρες της έρευνας της Economist Intelligence Unit (EIU) «με καλύτερη ποιότητα ζωής» ήταν και οι Νορβηγία, Σουηδία και Δανία.

Η EIU κάνει μελέτες γύρω από το ποια χώρα είναι ικανότερη να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας, ασφάλειας και ευημερίας για τα επόμενα χρόνια. Συνολικά, οι παράγοντες που λαμβάνονται υπ’ όψιν είναι 11 και αφορούν στην γεωγραφική θέση, την εγκληματικότητα και σε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δεδομένα.

Η Ελλάδα, μολονότι έχει αξιοζήλευτο κλίμα, πανέμορφα τοπία και ήλιο σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, λόγω της κρίσης άγγιξε χαμηλές θέσεις, χέρι χέρι με την Πορτογαλία και την Ισπανία. Παρόλα αυτά, δεν πήγε άσχημα, αν σκεφτεί κάποιος ότι σε σύνολο 80 χωρών βρέθηκε στην θέση 34, 11 θέσεις πίσω από την όμορφη Κύπρο και 17 θέσεις μπροστά από την γειτονική Τουρκία.

Στις πρώτες δέκα θέσεις τείνουν να βρίσκονται σχετικά μικρές οικονομίες, όπως η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία και η Ολλανδία.

Στόχος της μελέτης είναι πέρα από τον όποιο «νικητή», να διευρευνήσει και το κατά κεφαλήν εισόδημα για το 2030, έτος οπότε και τα νεογέννητα του 2013 θα κοντεύουν στην ενηλικίωσή τους.

Τελευταία και καταϊδρωμένη έρχεται η Νιγηρία, χώρα η οποία θεωρείται η χειρότερη για να γεννηθεί ένα παιδί σήμερα. Σε εξίσου χαμηλές θέσεις, και αντίθετα από το αναμενόμενο, καθώς θεωρούνται αναπτυσσόμενες οικονομίες, βρίσκονται και οι Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, όλες μέλη χώρες της ομάδας BRIC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ