Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΚΩΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ

Συκώτι μοσχαρίσιο προτείνουμε για σήμερα. Πηγαίνετε στον κρεοπώλη σας ή τηλεφωνήστε του να σας πει αν έχει. Στην περίπτωση που πάρετε καταφατική απάντηση πείτε του να σας κόψει μερικές φέτες, ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε. Η συνταγή που σας δίνουμε είναι για δυο άτομα, επομένως αν έχετε περισσότερα στόματα κανονίστε, ανάλογα...


Υλικά
  • 2 φέτες συκώτι, ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος (Ιδανικά ζητάμε να κοπούν οι φέτες 1cm )
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • έξτρα ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Μαρινάρισμα 
Βάζετε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το βγάζετε, στη συνέχεια, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήσιμο
Ρίχνετε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά που ορίζετε στα ¾ της δύναμης (μέτρια προς δυνατή). Τοποθετείτε μέσα το συκώτι και ανά 1 λεπτό το γυρίζετε με λαβίδα, για συνολικά 4 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι κομμένη η φέτα. Για μια λεπτή φέτα, πάχους λιγότερο από 1 εκ., τα 4 λεπτά αρκούν, δηλαδή χρειάζονται 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά. Μετά το δεύτερο γύρισμα χαμηλώνετε τη φωτιά (μέτρια προς χαμηλή).

Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και το αφήνετε να «ισορροπήσει» για 2-3 λεπτά. 
Το κόβετε σε λεπτές φέτες, κάθετα, με κοφτερό μαχαίρι.
Σερβίρισμα 
Σερβίρετε τις φέτες σε ζεστό πιάτο, ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο φρέσκο λάδι. Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες και μια σαλατούλα της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ