Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Μπιφτεκάκια σας προτείνουμε για σήμερα. Όχι όμως τα "κλασσικά". Αυτά έχουν διαφορετική συνταγή. Μαγειρέψτε τα και τα παιδάκια σας αλλά και οι μεγαλύτεροι, θα ξετρελαθούν...

Υλικά
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κολοκύθια τριμμένα (το πράσινο μέρος)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι. 
Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά. 
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα. 
Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄. 
Όταν τον βγάλουμε πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. 
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση αυτό με τις ραβδώσεις) χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά. 
Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές ή πουρέ και πράσινη σαλάτα.

Εάν, τώρα, έχουμε τη δυνατότητα να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα, τότε το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο σπουδαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ