Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Οι δήμοι όλης της ώρας βάζουν λουκέτο στις υπηρεσίες τους για αύριο και μεθαύριο (12 & 13 Σεπτεμβρίου) σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης και τον επικείμενο κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης της αυτοδιοίκησης στη χώρα.


Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου, στο οποίο λήφθηκε και η σχετική απόφαση, παρατηρήθηκε επιπλέον μείωση 30% των πόρων της αυτοδιοίκησης, πέρα από τη μείωση 60% που συνέβη την τριετία 2009-2012.

Όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α., ενώ θα είναι αδύνατη, η συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών και εν γένει των υποδομών, αλλά και των δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Τέλος, λόγω των συνεχών περικοπών, οι δήμοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και θα οδηγηθούν μοιραία σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Στις 11 το πρωί, αύριο (12 Σεπτεμβρίου) θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Ενώ την επόμενη μέρα (Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου) στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής και με το Προεδρείο της Βουλής.

Στη συνέχεια, στις 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ