Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης, πήγε σήμερα στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία. Εκεί, ο επιχειρηματίας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της εταιρείας που διατηρεί στην Ιταλία, σε διακίνηση χρημάτων από «ωφελήματα» για προμήθειες του Υπουργείου 'Αμυνας.

Ενώπιον του Γαβριήλ Μαλλή, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, φέρεται να υποστήριξε πως το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που εισέρρευσε σε λογαριασμό της επίμαχης εταιρίας και κατά το κατηγορητήριο σχετίζεται με «μίζες», ήταν επένδυση ελβετικού Fund.

Ο κ. Σαχπατζίδης, ο οποίος φέρεται να ήταν ο διάδοχος του ξάδελφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα, στη διαχείριση εταιριών που ανήκαν στον πρώην υπουργό, υποστήριξε ότι τα επίμαχα ποσά εμβάστηκαν στην ιταλική εταιρία με σκοπό να επενδυθούν σε ακίνητα και σε τομείς ενέργειας από συγκεκριμένο επενδυτικό ταμείο, τις συμμετοχές του οποίου ο κατηγορούμενος δήλωσε πως αγνοεί επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Ο επιχειρηματίας, φέρεται ακόμη να υποστήριξε πως το εν λόγω ταμείο, του το σύστησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο Σαχπατζίδης φέρεται να υποστηρίζει πως διεκδικεί από τον πρώην υπουργό και το ποσό των περίπου 400 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρία, από τις ιταλικές αρχές για φορολογικές παραβάσεις.

Η διαδικασία των συμπληρωματικών απολογιών των κρατουμένων κατηγορούμενων στην υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την μετάβαση του κ.Μαλλή στον Κορυδαλλό προκειμένου να θέσει ερωτήσεις στην σύζυγο του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, ενώ την Παρασκευή έχει κληθεί σε απολογία ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου 'Αμυνας, Γιάννης Σμπώκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ