Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ-ΕΔΕΣΣΑ

Υπογράφηκε χθες (27/9) η Απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για το τμήμα «Μαυροβούνι-τέλος παράκαμψης Έδεσσας» και παράτασης ισχύος του τμήματος «Μελίσσι-Μαυροβούνι-Έδεσσα-Βρυττά» της Εθνικής Οδού Νέας Χαλκηδόνας-Έδεσσας-Φλώρινας. 
Με τη συγκεκριμένη Απόφαση ολοκληρώνεται η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης η οποία αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την τελική ένταξη του δρόμου στο ΕΣΠΑ.

Στο υπό κατασκευή νέο τμήμα «Μαυροβούνι-τέλος παράκαμψης Έδεσσας» μήκους 9,4 χλμ. περιλαμβάνονται τεχνικά έργα βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας του δρόμου όπως:

· Ασφαλτοστρωμένο κατάστρωμα 21,1 μέτρων και διαχωριστική νησίδα 2,5 μέτρων

· Η σήραγγα Μαυροβουνίου με μήκος 270 μέτρα και δίδυμη διευρυμένη διατομή

· Ο ανισόπεδος κόμβος Ριζαρίου (περί της ΧΘ 45+700)

· Η σύνδεση της αρτηρίας με την παλαιά εθνική οδό

· Δίκτυο παράπλευρων οδών και αποκαταστάσεις του τοπικού δικτύου.

Επίσης, περιλαμβάνεται η εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης των κατολισθήσεων που παρουσιάστηκαν σε τέσσερεις θέσεις πρανών ορυγμάτων της νότιας παράκαμψης Έδεσσας.

Προκειμένου το έργο να αποκτήσει πλήρη μελετητική ωριμότητα, υπολείπονται οι οριστικές μελέτες των τεχνικών έργων προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Η επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης των μεγάλων τεχνικών έργων που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μας ικανοποιεί. Συμμετέχουμε σ’ ένα δύσκολο αγώνα δρόμου για την ωρίμανση των έργων, είναι σίγουρο όμως ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που με υπευθυνότητα και συνέπεια ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες της περιβαλλοντικής αδειοδότησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ