Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΟΙ 100 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ"

Ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την περασμένη Παρασκευή 100 ημέρες στη θέση του Πρωθυπουργού.
Κάνοντας τον απολογισμό του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑgazino, δείχνει ικανοποιημένος από το έργο του, υπόσχεται επιστροφή στην ανάπτυξη για «να περιθωριοποιηθούν τα άκρα» και δείχνει βέβαιος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Το πρώτο πράγμα που ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλύπτει ότι έμαθε ως Πρωθυπουργός είναι ότι «οφείλει να παρακολουθεί με ένα πολιτικό μαστίγιο» ποιος εφαρμόζει αυτά που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και ποιος όχι. Και τονίζει ότι τα παρακολουθεί «και με σημειώσεις, και ipad, και τηλέφωνα, και μνήμη, και αποφασιστικότητα, και ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσουμε μπροστά».

Επ'αυτού αποκαλύπτει επίσης ότι είναι στις προτεραιότητές του να δημιουργήσει ένα σύστημα συνεργατών για να παρακολουθεί την πολιτική κατά της λαθρομετανάστευσης. «Ενα πράγμα το οποίο με ενοχλεί είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουμε τον απαιτούμενο χώρο για την παρακολούθηση, με τη συνεργασία των κατάλληλων ανθρώπων, αυτού που αποκαλώ «χρονοστοχοδιάγραμα». Χρειάζεται ένα σύστημα συνεργατών που να παρακολουθούν την εκτέλεση των στόχων. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Σύντομα, όμως, θα υπάρχει».

Ο κ. Σαμαράς ερωτάται γιατί δεν τήρησε την κυριότερη προεκλογική δεσμευσή του που ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και απαντά ότι δεν μπόρεσε να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση γιατί η Ελλάδα ήταν αναξιόπιστη :

«Πρέπει πρώτα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας που είχε τραυματιστεί. Γιατί η αξιοπιστία σου δίνει διαπραγματευτική δύναμη. Χωρίς αξιοπιστία δεν μπορείς να διαπραγματευθείς τίποτα».

Στην ερώτηση αν πράγματι το σκληρό πακέτο μέτρων είναι το τελευταίο ο Πρωθυπουργός απαντά ότι επόμενος στόχος του είναι η ανάπτυξη :

«Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σταθεροποίησης της οικονομίας και επιστρέψει η ρευστότητα, τότε θα δώσω τη μάχη από το υπουργείο Ανάπτυξης. Θα με βρίσκετε στα παραγωγικά υπουργεία. Γιατί εκεί θα κριθούμε : στην προσπάθειά για επιστροφή στην ανάπτυξη και στη μείωση της ανεργίας».

Σχολιάζοντας τη δράση της Χρυσής Αυγής ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι «για να χτυπηθεί η άνοδος των άκρων πρέπει να λειτουργήσουν η οικονομία και το κράτος» και τονίζει :

«Η οικονομία, δίνοντας θέσεις εργασίας, εισόδημα και ευκαιρίες. Και το κράτος, προσφέροντας ασφάλεια, αίσθημα δικαίου και δίχτυ προστασίας στους ασθενέστερους. Οπου υπάρχουν αυτά, τα άκρα περιθωριοποιούνται».

Ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες τονίζει ότι απαιτείται «μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, καμία σκιά όλα στο φως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ