Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ"

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του κ. Μάρκου Μπόλαρη σχετικά με τις προοπτικές της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι παρατηρήσεις είναι πάντα χρήσιμες και ο διάλογος εποικοδομητικός, όταν αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και έχουν ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Χαιρετίζω το προσωπικό ενδιαφέρον του πρώην Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το μέλλον της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι προ ημερών είχα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει ειδική τροπολογία η οποία θα προβλέπει ότι οι αρμοδιότητες της Μονάδας περνούν στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να ενταχθεί προς ψήφιση στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε τις επόμενες εβδομάδες να αρχίσει η εξέταση των επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν και να προωθηθούν προς χρηματοδότηση και υλοποίηση όσα πληρούν τα προαπαιτούμενα.

Καθημερινά το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο επανασυστήθηκε από μηδενική βάση, καταβάλλει έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να μετατρέψει μια απαξιωμένη Μονάδα σε πυλώνα ανάπτυξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Τώρα, λοιπόν, που η Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ενότητα, συμπόρευση και συστράτευση, προσκαλώ τον κ. Μπόλαρη να σταθεί συμπαραστάτης στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΥΜΑΘ προκειμένου να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για το σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης. Θέλουμε τη στήριξη όλων με τεκμηριωμένες προτάσεις και ιδέες. Στην προσπάθεια που κάνουμε δεν περισσεύει κανείς. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ