Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΤΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Η φράση "Τα επτά λεπτά του τρόμου" δεν αποτελεί τίτλο ταινίας τρόμου, αλλά σενάριο της NASA, για την προσεδάφιση στον Άρη του ειδικά εξοπλισμένου οχήματος «Rover» που θα γίνει στις 6 Αυγούστου.


Στις 06:31 το πρωί της 6ης Αυγούστου το ειδικά εξοπλισμένο όχημα που ονομάζεται «Ρόβερ» θα προσγειωθεί στον Κόκκινο Πλανήτη και λίγη ώρα μετά θα ξεκινήσει τις βόλτες του σε μία προσπάθεια να συλλέξει και να αποστείλει όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται με πιο σημαντικό εκείνο της πιθανότητας να υπάρχει κάποια μορφή ζωής.

Για να γίνει με ασφάλεια η προσγείωση έχει επινοηθεί ένας τρόπος που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας και έχει ονομαστεί από τους επιστήμονες της Nasa ως ''Επτά λεπτά του τρόμου''.

Το διαστημικό σκάφος Curiosity θα προσκρούσει στο ανώτερο σημείο της ατμόσφαιρας του Άρη με ταχύτητα 7.000 χιλιομέτρων την ώρα, στη συνέχεια θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό ταχύτητα και θα αρχίσει να κάνει «ζικ-ζακ» στο αέρα. Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα πριν προσγειωθεί θα έχει ταχύτητα 700 χιλιομέτρων και εκείνη τη στιγμή θα ανοίξει ένα τεράστιο αλεξίπτωτο που θα ανακόψει ακόμη περισσότερο την ταχύτητα και θα κάνει ομαλή την πτώση σε συνδυασμό με την λειτουργία μιας τουρμπίνας που βρίσκεται στο κάτω μέρος του διαστημικού σκάφους. Εκείνη τη στιγμή θα ανοίξει το κάτω μέρος και θα βγει το όχημα που με συρματόσχοινα θα πέσει με ασφάλεια στο έδαφος.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει επτά λεπτά και θα όσοι εμπλέκονται με την αποστολή θα βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να έρθει το σήμα, που έχει καθυστέρηση 14 λεπτών, πως όλα πήγαν καλά.

Πηγή: blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ