Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΟΥΛΙΤΙΔΑ;

Η πιο συχνή αιτία της ουλίτιδας είναι η κακή στοματική υγιεινή που ενθαρρύνει τη δημιουργία πλάκας, γι' αυτό και οι καλές καθημερινές συνήθειες και τα κατάλληλα προϊόντα είναι η καλύτερη πρόληψη εξηγούν οι ειδικοί.


Η μικροβιοτική πλάκα είναι ένα διαφανές κολλώδες φιλμ που αποτελείται κυρίως από βακτήρια και που βρίκσονται φυσιολογικά στο στόμα σου και επηρεάζεται από τις διατροφικές σου συνήθειες, π.χ. σάκχαρα. Η πλάκα απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα γιατί δημιουργείται ξανά γρήγορα. Αν η πλάκα παραμένει στα δόντια σου χωρίς συχνό και σωστό, μπορεί να σκληρύνει και να γίνει πέτρα, για την απομάκρυνση της οποίας χρειάζεται, πλέον, η συμβολή οδοντιάτρου. Συχνοί οδοντιατρικοί έλεγχοι, καθημερινό βούρτσισμα δοντιών και πλύσεις με στοματικό διάλυμα μπορεί να είναι αρκετά για να προλάβεις κάθε πρόβλημα.

Ωστόσο αν θέλετε να έχετε πρόληψη από το σπίτι ακολουθείστε τις εξής οδηγίες: Επίλεξε μία οδοντόβουρτσα που να αφαιρεί την πλάκα (ιδανικά μέτριας σκληρότητας) την οποία θα αντικαθιστάς μόλις οι θύσανοι (τρίχες) ανοίγουν και έχουν φθορά. Βούρτσιζε τα δόντια σου τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και, ακόμη καλύτερα, όταν έχεις χρόνο αφιέρωνε 3-4 λεπτά. Μην ξεχνάς το οδοντικό νήμα. Χρησιμοποίησε αντισηπτικό στοματικό με τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Πάρε μεσοδόντια βουρτσάκια που είναι ειδικά σχεδιασμένα να καθαρίζουν ανάμεσα στα δόντια. Διάλεξε την κατάλληλη οδοντόκρεμα (κατά της πλάκας και της ουλίτιδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ