Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΑΜΕΣΕΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Της Άννας Ευθυμίου*
Μνημόνιο, μνημόνιο, μνημόνιο... Πράγματι, το μνημόνιο είναι αυτό που οδήγησε στη συρίκνωση της μεσαίας τάξης και την εξαθλίωση του βιωτικού επιπέδου πολλών συμπολιτών μας. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας.
Είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, που έχουν πέσει θύματα κλοπής ή ληστείας, έστω και μία φορά; 
Είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, που έχουν φοβηθεί να διασχίσουν κατοικημένες περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων; Είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, που αποκλείστηκαν από μία θέση εργασίας λόγω της μαύρης εργασίας των παράνομων μεταναστών;

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη λαθρομετανάστευση είναι σαφείς, συγκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμες. Ειδικότερα, στην πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται η κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια, που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Παράλληλα, καθίσταται απαραίτητος ο αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων, ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών και να δοθεί το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φυλάει τα σύνορά της. Πέρα από αυτά, για τη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά της μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την πάταξη του παρεμπορίου, που αφενός οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και αφετέρου αποτελεί επιπλέον πόλο έλξης και για νέους μετανάστες. Στη σωστή κατεύθυνση οδηγεί και η δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παρμονής λαθρομεταναστών, που θα τηρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια, όπως να είναι εκτός αστικού ιστού, να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με υπέρογκες δαπάνες η Πολιτεία, να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.

Στον αντίποδα, ο κ. Τσίπρας με επιπολαιότητα υιοθετεί επικίνδυνες θέσεις για την κοινωνική συνοχή, όταν προτείνει τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν. Με περισσή απερισκεψία προτείνει την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων. Ακόμα δε πιο επικίνδυνη φαντάζει η άποψή του για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν εργασία και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία.

Ο κ. Τσίπρας αυτοπαρουσιάζεται ως ένας ιμιτασιόν Ανδρέας Παπανδρέου, που μπροστά στο στόχο της εξουσίας, δε διστάζει να προτείνει μέτρα που μπορούν πραγματικά να κατακερματίσουν την ελληνική κοινωνία, να πλήξουν καίρια την κοινωνική της συνοχή και να την οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση. Έναν ήδη πληγωμένο λαό δεν μπορείς να τον γιατρέψεις, όταν, αντί για θεραπεία, τον χτυπάς με τα ίδια μέσα στην ανοιχτή πληγή του.

* Η Άννα Ευθυμίου είναι Δικηγόρος, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. στη Β. Ελλάδα και Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ