Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ"

Με αφορμή την ένταση και τα επεισόδια που προκλήθηκαν σήμερα ανάμεσα σε εργαζομένους του Δήμου Θεσσαλονίκης και της αστυνομίας έξω από το Δημαρχιακό μέγαρο εξαιτίας των ενεργειών της διοίκησης Μπουτάρη στον τομέα της καθαριότητας - ενέργειες που όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης αποσκοπούν στην εκχώρηση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες- ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε τα εξής:

«Για άλλη μια φορά η διοίκηση και ο δήμαρχος ντροπιάζουν τους Θεσσαλονικείς. Η θλιβερή απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να καλεί δυνάμεις των ΜΑΤ να φυλάσσουν το Δημαρχείο προκειμένου εκείνος και οι συνεργάτες του να προωθήσουν μονομερώς το σχεδιασμό τους, αποφεύγοντας κάθε διάλογο, αμαυρώνει την δημοκρατική ιστορία της πόλης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι ζητεί τις δυνάμεις της αστυνομίας για να περιφρουρήσει την διαδικασία της συνεδρίασης καταλύει κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Είναι ντροπή να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων επεισοδίων έξω από τον χώρο που οι εκπρόσωποι του λαού της Θεσσαλονίκης καλούνται να λύνουν τα προβλήματα της πόλης και όχι να δημιουργούν άλλα, όπως κάνει ο δήμαρχος και οι διοικούντες το Δήμο.

Κάποτε ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τα ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν αυτόν και τους συνεργάτες του προκειμένου να συνεδριάσουν κρυφά σε άλλο χώρο από τον φυσικό χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το νέο Δημαρχείο της πόλης. Σήμερα, επανέλαβε την ίδια ενέργεια γιατί ο ίδιος αδυνατεί να πείσει για το δίκαιο των ενεργειών του.

Άραγε, θα χρειάζεται μονίμως αστυνομική προστασία για να διοικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης;

Έτσι αντιλαμβάνεται την δημοκρατία ο Γιάννης Μπουτάρης;

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζονται τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να λάβουν αποφάσεις όταν έχουν το δίκαιο με το μέρος τους. Κι αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται απόλυτα οι συμπολίτες μας. Όσοι αναζητούν προστασία μάλλον είναι αδύναμοι να προασπίσουν και να πείσουν για το δίκαιο των ενεργειών τους, όπως συμβαίνει με το δήμαρχο και τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λυπούμαστε βαθύτατα για το κατάντημα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ