Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗ

Το κτήμα του Γιωργου Σαχπατζίδη στα Ευαγγελικά της Κατερίνης θυμίζει φρούριο. Ψηλά κάγκελα, κάμερες, και security προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα την πολυτελή βίλα του ανθρώπου που κατηγορείται μαζί με τον Aκη Τσοχατζόπουλο για τις μίζες από την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.


Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», ο 62χρονος κ. Σαχπατζίδης -ανιψιός του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη- εμφανίστηκε ξαφνικά στις αρχές του 2000 να κατέχει πολλά χρήματα, που όπως ισχυριζόταν προέρχονταν από επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αφρική, ώστε να μπορεί να εξαγοράζει τη μία εφημερίδα μετά την άλλη. Πρώτα πήρε το συγκρότημα Βελίδη -τη «Μακεδονία» και τη «Θεσσαλονίκη»- από τον ιδιοκτήτη της Express Service Γιάννη Ραπτόπουλο και στη συνέχεια τον «Ελληνικό Βορρά» και τα «Σπορ του Βορρά», μαζί με το ραδιόφωνο του 103 FM, από την Τέσα Λεβαντή.

Εκτός από τις εκδοτικές του επιχειρήσεις, το όνομά του σύντομα ακούστηκε και στα προβληματικά διοικητικά του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, το 2001 όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Σαχπατζίδης ήταν που έδωσε πριμ 50 εκατομμύρια δραχμές στους παίκτες. Οταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης πήρε την ΠΑΕ το 2007, ο Σαχπατζίδης ήταν πάλι εκεί και όπως λέγεται βοήθησε οικονομικά.

Το προηγούμενο καλοκαίρι όταν ο Ζαγοράκης αποχώρησε και ανέλαβε ο Ζήσης Βρύζας, ο «Σάχης» -όπως τον αποκαλούν- έδωσε στην ομάδα 1 εκ. ευρώ, με αντάλλαγμα μετοχές, και έτσι έγινε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, μάλιστα, ήταν ο Σαχπατζίδης που κινούσε τα νήματα ώστε να γίνει ομαλά η διαδοχή στην προεδρία του Δικέφαλου του Βορρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που έχει διαθέσει στην αγαπημένη του ομάδα μέχρι σήμερα ξεπερνά το 1,8 εκ. ευρώ, ενώ συνδέεται με στενή φιλία με τον Βρύζα, με τον οποίο ούτως ή άλλως έχει και άλλους δεσμούς, αφού μαζί έφτιαξαν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Deal της Θεσσαλονίκης. Στα γραφεία της Deal άλλωστε τον βρήκαν και τον συνέλαβαν χθες οι άντρες της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος χτες το πρωί, την ίδια ώρα που, στην Αθήνα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγούνταν από το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενος για ξέπλυμα...

Το τελευταίο διάστημα πάντως, ο ίδιος ο Σαχπατζίδης είχε αποσυρθεί από τον ΠΑΟΚ, ενώ στο Δ.Σ. μπήκαν οι δύο γιοί του, ο 28χρονος Δημήτρης και ο 25χρονος Γιώργος. Ο Δημήτρης Σαχπατζίδης είναι τώρα αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ ενώ ο οικονομολόγος Γιώργος είναι απλά μέλος του ΔΣ.

Το καλοκαίρι ο Σαχπατζίδης προωθούσε για νέο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, τον Βασίλη Φλωρίδη, έναν επιχειρηματία από την Κωνσταντινούπολη, για τον οποίο όπως αποδείχτηκε εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις. Ο «Σάχης» στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Φλωρίδη. Όταν όμως η Αστυνομία συνέλαβε τον τελευταίο, παραδέχτηκε ότι τελικά δεν ήταν και τόσο κατάλληλος για τον ΠΑΟΚ.

Το ερώτημα πάντως είναι: Γιατί έβαλαν χειροπέδες στον Γιώργο Σαχπατζίδη και δεν έκαναν το ίδιο με το Τσοχατζόπουλο; Γιατί αυτή η διάκριση, τη στιγμή μάλιστα που οι σημαντικές κατηγορίες βαρύνουν τον πρώην υπουργό και παρά λίγο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ