Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, δρομολόγησε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και ως Αντιπολίτευση πρόβαλε, ακόμη εντονότερα, τη θέση αυτή. Υποστήριξε ότι ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος, το οποίο -ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίστηκε στην ώρα του- έγινε «ασύμμετρη απειλή» για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών. 
Υποστήριξε ότι η δημιουργία, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών θα ήταν κομβικό σημείο μιας σοβαρής εθνικής πολιτικής για το Μεταναστευτικό. Που θα συνδυαζόταν, βέβαια, με την χρήση όλων των σύγχρονων μέσων για τη φύλαξη των συνόρων μας και την αυστηροποίηση των όρων νομιμοποίησης, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις.

Δυστυχώς, βρήκαμε απέναντι την άρνηση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και όλων όσοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε επιπόλαιες ρητορείες.

Σήμερα, έστω και υπό την πίεση της προεκλογικής συγκυρίας, το ΠΑΣΟΚ προσχωρεί στην πρότασή μας. Πρόταση στην οποία γινόταν αναφορά τόσο για τα κριτήρια της χωροθέτησης των κέντρων αυτών (πχ. εκτός των πολεοδομικών ιστών των πόλεων) όσο και για τη μεγάλη συμβολή τους στον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς.

Η λύση που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία ήταν καθαρή από τότε. Σήμερα αποτελεί πιεστική ανάγκη. Και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι αυτοί που μπορούν να την εφαρμόσουν με τον καλύτερο τρόπο είναι εκείνοι που την πίστευαν πάντα και δεν την ανακαλύπτουν τώρα, παραμονές εκλογών, προκειμένου να βρουν τρόπο συνομιλίας με την κοινωνία, που είχαν ξεχασμένη και -εδώ και καιρό- πληρώνει τις ανεύθυνες επιλογές τους. (Δήλωση που έκανε ο ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκος, σχετικά με τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών).

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου, βουλευτή ΝΔ, Β’ Περ. Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Μακεδονίας-Θράκης, για την ίδρυση κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στα Λαγκαδίκια του Δήμου Λαγκαδά:

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, αναστατώνει τις τοπικές κοινωνίες και τους συμπολίτες μας, με την αιφνιδιαστική εξαγγελία του περί δημιουργίας κέντρων φύλαξης λαθρομεταναστών.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Λαγκαδικίων του Δήμου Λαγκαδά, όπου σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου φύλαξης, το ζήτημα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Σίγουρα η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι ένα καίριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, γι΄ αυτόν τον λόγο και έχουμε άλλωστε δεσμευτεί ως Νέα Δημοκρατία για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που αποτελεί μαγνήτη προσέλκυσης των παράνομων μεταναστών στην πατρίδα μας.

Η αθρόα, όμως, δημιουργία κέντρων φύλαξης, χωρίς να έχει προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και χωρίς να έχουν τεθεί σοβαρά και υπεύθυνα οι άξονες της μεταναστευτικής μας πολιτικής, εύλογα προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Καλούμε, το αρμόδιο Υπουργείο να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια δημιουργίας κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στα Λαγκαδίκια και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου και να μην προβεί σε καμία παρόμοια ενέργεια, εάν δεν έχει προηγηθεί ενδελεχής διάλογος και συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ