Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που κατηγορείται
για εκβίαση και τοκογλυφία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει δύο επιπλέον συνεργούς τους.

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, σε βάρος ομάδας τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 57, 51, 38 (άνδρες) και 48 ετών (γυναίκα), οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση και τοκογλυφία.

Συνελήφθησαν χθες (02.03.2012) το πρωί, στη Δράμα, στo πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ο 51χρονος και η 48χρονη.

Ειδικότερα, 37χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας ότι από τον Ιούνιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2009, παρέλαβε από τον 57χρονο συνολικά το χρηματικό ποσό των 370.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, με σκοπό να καταβάλει κάθε μήνα τόκους σε αυτόν.

Επίσης κατήγγειλε ότι, από τον Οκτώβριο του 2011, επειδή αδυνατούσε να καταβάλλει τους τόκους, ο 38χρονος τον απειλούσε, απαιτώντας από αυτόν, την καταβολή τους. Αυτός υποκύπτοντας στις εκβιαστικές απειλές, παρέδωσε σε διάφορες συναντήσεις, στον 38χρονο και στους άλλους δύο άνδρες που ενεργούσαν κατ΄ εντολή του, διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 51χρονο και την 48χρονη, οι οποίοι, κατόπιν εντολής του 38χρονου δράστη, εμφανίσθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού και παρέλαβαν το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ