Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ως το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμα τα κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε απολύσεις, με δεδομένο ότι η χώρα έχει δεσμευθεί στην τρόικα για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά 15.000 ως το τέλος του έτους και μείωση του συνολικού αριθμού τους κατά 150.000 ως το τέλος του 2015.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, δεν απέκλεισε στην αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου, που θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, να πάρουν μέρος και ιδιωτικές εταιρείες. Προς το παρόν όμως το θέμα αυτό παραμένει ανοικτό.


Εκτός τούτου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε γνωστό ότι ώς το τέλος της εβομάδας θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων. Σύμφωνα με απόφαση, που ελήφθη σε σύσκεψη του κ. Ρέππα με τους υπουργούς, θα καταβληθεί προσπάθεια το νομοσχέδιο να έλθει προς ψήφιση στην παρούσα Βουλή.


Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, από 5.427 που είναι σήμερα οι γενικές διευθύνσεις, οι διευθύνσεις και τα τμήματα, θα μειωθούν σε 3.567. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν αντίστοιχα και οι θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο. Μόνο από την μείωση των θέσεων εθύνης, όπως είπε ο κ. Ρέππας, θα υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 6 εκατ. ευρώ ετησίως.


Από τη διαδικασία της αλλαγής των οργανογραμμάτων, εκτός από τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, αποφασίσθηκε να εξαιρεθεί και το υπουργειο Οικονομικών, λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης της κρίσης.


Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για την ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων του κράτους με τους πολίτες. Γι' αυτό το λόγο έδωσε στη δημοσιότητα και την κωδικοποίηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων κράτους και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ