Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

NEWEUROPE: "ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ"

«Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, κατάστρεψε μία χώρα», τονίζει σε άρθρο της η NewEurope, προσθέτοντας ότι «θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν».

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι κακώς παρουσιάστηκε η Ελλάδα ως …απατεώνας της ΕΕ, σε σχέση με το έλλειμμα, αφού δεν ήταν η μόνη χώρα που παρουσίασε αλλοιωμένα στοιχεία.

«Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας, η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τα οικονομικά της στοιχεία. Όμως πόσο ακριβές είναι αυτό;», αναρωτιέται η εφημερίδα και προσθέτει ότι «λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσης στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έδιναν ανακριβή στοιχεία».

Η NewEurope υπογραμμίζει επίσης ότι από όλες τις χώρες που παρουσίασαν ψευδή στοιχεία, Ισπανία, Πορτογαλία, ακόμα και ΗΠΑ, «ήταν μόνο η Ελλάδα, αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αναξιοπιστία και αυτό έγινε από την ίδια της τη κυβέρνηση».

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις περί «διεφθαρμένης χώρας» και «Τιτανικού», οι οποίες έστειλαν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού, και θέτει το ερώτημα: «Προς τι ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάδα για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τα άλλα από την ίδια της τη κυβέρνηση; Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;».

Το άρθρο καταλήγει αποδίδοντας ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου για τον οποίο αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες κι έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ