Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας μέλος της ΕΣΗΕΑ
Την Δευτέρα το πρωί τελικά στις 11 π.μ. ο Λάμπης Ταγματάρχης άρτι αφιχθείς... από την Αμερική θα συναντηθεί με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με θέμα τους συμβασιούχους της ΕΡΤ. 
Είναι αυτονόητο ότι ή ΕΣΗΕΑ θα καλύψει όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ δημοσιογράφους και θα ζητήσει την παραμονή τους ως έχει στην εργασία τους ενώ όπως αναφέρει ή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πρέπει να επιστρέψουν και όσοι έκαναν ενστάσεις με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην ΕΡΤ και "κόπηκαν" παράνομα από την προηγούμενη διαδικασία.

Ο κύριος Λάμπης Ταγματάρχης... όμως πρέπει να καταλάβει τα εξής:

1ον Δεν πρέπει στην ΕΡΤ να γίνει καμία κίνηση στους συμβασιούχους δημοσιογράφους χωρίς το κριτήριο της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και τής ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στην ΕΡΤ (ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ ΔΟΥΛΕΊΑ).

2ον Θα πρέπει να επανέλθουν οι "κομμένοι" απο την προηγούμενη διαδικασία της ΕΡΤ μέλη της ΕΣΗΕΑ που είχαν μεγάλη προϋπηρεσία (υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις με πάνω από 10 χρόνια) και έχουν υποβάλλει ενστάσεις για την απομάκρυνσή τους από την ΕΡΤ χωρίς την απάντησή τους και είναι σήμερα ΆΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ.

3ον Είναι αναγκαίο και νόμιμο να επιλεχθούν αυτή τη φορά δημοσιογράφοι από όλα τα κόμματα για να υπάρξει πολυφωνία στην ΕΡΤ και πλουραλιστικός χαρακτήρας στην ενημέρωση

και 4ον είναι επιβεβλημένο να συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ στην διαδικασία των νέων συμβάσεων και η κάθε πρόσληψη να γίνεται υπό την έγκρισή της διαφορετικά να είναι άκυρη η διαδικασία.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ