Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Άρθρο του βουλευτή ΝΔ Ά Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Γκιουλέκα στο Newsbomb
Μία σύμπραξη της οποίας η δημιουργία αποτέλεσε εθνική ανάγκη για να βρει η χώρα λύση στο αδιέξοδο το οποίο είχε περιέλθει.

Μία τέτοια κυβέρνηση, όμως, που δεν έχει νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό, όσο σημαντική αποστολή και να έχει αναλάβει, δεν μπορεί παρά να είναι μεταβατική και, αφού επιτύχει τον σκοπό της, να οδηγήσει αμέσως την χώρα σε εκλογές.

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να εκφραστεί πολιτικά και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι οι εκλογές.

Όσοι κάνουν λόγο για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου μάλλον ζουν εκτός πραγματικότητας και δεν ακούν τις κραυγές αγωνίας της ελληνικής κοινωνίας.

Έτσι, από τις επικείμενες εκλογές το ζητούμενο είναι να προκύψει μία νέα κυβέρνηση, η οποία θα έχει την ευθύνη να διαχειριστεί όλα τα εκκρεμή θέματα, αντλώντας τη δύναμή της από τη νωπή λαϊκή εντολή. Μόνο μία κυβέρνηση με πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό θα μπορέσει να αποτελέσει αξιόπιστο εγγυητή για τη δύσκολη πορεία της Ελλάδας, να υπερασπιστεί τα εθνικά ζητήματα, να αγωνιστεί για τη διασφάλιση της ομαλότητας στο εσωτερικό της χώρας και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου εφάρμοσε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν εξαντλητικό και ανέφικτο από τη σύλληψή του, προδικάζοντας ότι οι πολίτες θα εκαλούντο να σηκώσουν δυσβάσταχτα βάρη. Δυστυχώς, οι δυσοίωνες προβλέψεις επαληθεύτηκαν. Μετά από δύο χρόνια διαδοχικών θυσιών το χρέος χειροτέρεψε, η χώρα βυθίστηκε πιο βαθιά στην ύφεση και όλες οι θυσίες του λαού πήγαν χαμένες… Η πολιτική που ακολουθήθηκε μας οδήγησε αποδεδειγμένα στο αδιέξοδο.

Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι πως θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Η αναποτελεσματική πολιτική που εκτόξευσε το χρέος και τα ελλείμματα και μας οδήγησε σε μία άνευ προηγουμένου βαθιά οικονομική κρίση δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε μία άλλη πολιτική, η οποία να επιδιώκει τους ίδιους στόχους, αλλά με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα και στρατηγική.

Αυτός είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας. Η επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και η διασφάλιση της συνοχής του ελληνικού λαού από μία σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που θα οδηγήσουν στον δρόμο της ανάκαμψης. Στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους και των δανειστών μας δεν μπορούμε να αφήσουμε να διαλυθεί η ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται να τηρηθούν λεπτές και ευαίσθητες ισορροπίες.

Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, όμως τα βάρη θα κατανεμηθούν δίκαια και κάθε προσπάθεια θα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ανάκαμψη. Μια προοπτική την οποία έχει ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η χώρα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ