Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πολλοί χρήστες προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους μέσω Internet καθώς οι τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές ενώ την περίοδο των γιορτών υπάρχουν και πολλές συμφέρουσες προσφορές.
Οι γιορτινές μέρες όμως είναι η... χαρά των hackers αφού οι επιτήδειοι περιμένουν πως και πώς να «παγιδέψουν» κάποιες ιστοσελίδες έτσι ώστε να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών για να έχουν πρόσβαση στις κάρτες τους.
Τι πρέπει να προσέχετε λοιπόν όταν κάνετε αγορές από το Διαδίκτυο; Δείτε μερικές απλές συμβουλές για να μην βρεθείτε... προ εκπλήξεως με μια καταχρεωμένη πιστωτική.

1) Να κάνετε update το anti-virus που έχετε στον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε μπορείτε να κατεβάσετε κάποιο από τα δωρεάν που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο έτσι ώστε να έχετε τουλάχιστον μια υποτυπώδη ασφάλεια

2) Να χρησιμοποιείτε «δυνατά» passwords. Μην βάζετε κωδικούς του στιλ «1234». Χρησιμοποιείστε γράμματα, αριθμούς, ακόμα και σύμβολα.

3) Να συνδέεστε μόνο σε δίκτυα που εμπιστεύεστε. Το ότι υπάρχει κάποιο δωρεάν WiFi στη γειτονιά σας δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλές.

4) Να μπαίνετε σε ιστοσελίδες που εμπιστεύεστε. Μην κάνετε κλικ σε sites που διαφημίζονται μέσω e-mail.

5) Να ψωνίζετε από ασφαλή site. Τα site που έχουν «https» προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια

6) Προσοχή στις προσφορές που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές. Σε περίπτωση που δείτε για παράδειγμα ένα iPhone 4S να πωλείται για 200 δολάρια, μάλλον κάποιος προσπαθεί να σας ξεγελάσει

7) Να χρησιμοποιείται και δεύτερο λογαριασμό e-mail. Πολλά sites με προσφορές ζητούν τα στοιχεία σας για την εγγραφή. Να έχετε πάντα ένα δεύτερο mail στο οποίο θα πηγαίνουν διαφημίσεις και newsletters

8) Να διαβάζετε τους όρους σε κάθε site πριν την εγγραφή. Μπορεί να ακούγεται βαρετό και χρονοβόρο αλλά κανείς δεν ξέρει τι παγίδες μπορεί να κρύβονται σε διάφορα μη δημοφιλή sites.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ