Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"

Εν αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας ο αν.Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία, όπως είναι φυσικό, αναμένουμε να βασιστεί στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας.
Εμείς οφείλουμε να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη.
Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απόλυτα αθεμελίωτος και χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα.
Η ιστορία και η ταυτότητα της Μακεδονίας δεν αντιγράφονται με αγάλματα, αψίδες και άλλες ψευδεπίγραφες δημιουργίες. Τα κατασκευασμένα σύμβολα και οι φιέστες με τις οποίες τα Σκόπια προσπαθούν να πείσουν τους πάντες για την δήθεν “μακεδονική” ταυτότητά τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν τη διεθνή παρουσία τους και να βάζουν περισσότερα εμπόδια στην ενταξιακή πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όσοι πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την οικονομική κρίση ως μοχλό πίεσης για να “κλείσουν” επώδυνα τα εθνικά μας θέματα τους διαβεβαιώνουμε ότι θα βρουν απέναντι τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ