Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Για πρώτη φορά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλάει πραγματικά για όλα. Με 3.429 λέξεις στην αποκλειστική συνέντευξη του στο gazzetta.gr, αναφέρεται στον ΠΑΟΚ, την αμφισβήτηση του κόσμου, τη Θύρα 4, τον Παναθηναϊκό, την Εθνική, τα στημένα, ακόμα και στον Πρίγκιπα!


Ενάμιση χρόνο από την επιστροφή του είναι ακόμη αντικείμενο κριτικής για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ και ο ίδιος φάνηκε κατά καιρούς ψυχολογικά επηρεασμένος τόσο από την κούραση, όσο και από τις αντιδράσεις του κόσμου για τα διαστήματα. “αφλογιστίας “ του. Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που αναρωτιούνται γιατί έχασε το πάθος του , περιμένουν να ανοίξει τα φτερά του και να αφήσει πίσω του τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να γίνει ξανά η σημαία του ΠΑΟΚ!.

Ο ίδιος αποφεύγει να λαϊκίζει στο όνομα της αγαπημένης του φανέλας και απαντάει με κάθε ειλικρίνεια σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις. Παροτρύνει όσους τον αμφισβητούν και τον αποκαλούν «χασογκόλη» να ανατρέξουν στο βιογραφικό και τα στατιστικά του. Εξαιρετικός χαρακτήρας, προσγειωμένος, ταπεινός .Έτσι ακριβώς όπως περιγράφει τον καλό του φίλο και συμπαίκτη, Στέφανο Αθανασιάδη .Αν προσθέσεις και τον Βιερίνια έχεις ίσως το καλύτερο τρίδυμο του φετινού πρωταθλήματος. Αρσενικό με λόγο και άποψη ο Σάλπι ακολουθεί πάντα τον δρόμο της καρδιάς του και όχι το χρώμα του χρήματος. Και ...όπως είπε και ο Σάντος , ο προπονητής του στην Εθνική ,όταν ο Σάλπι σκοράρει η ομάδα του κερδίζει.

-Η επικράτηση στο πρώτο ντέρμπυ με την ΑΕΚ ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι περιμένατε;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει εύκολο παιχνίδι ειδικά όταν πρόκειται για ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μπήκαμε δυνατά και δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο τη νίκη. Τα τρία γκολ που πετύχαμε στο πρώτο ημίχρονο έκαναν πιο απλά τα πράγματα όμως στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί. Για μένα είναι φυσιολογικό γιατί δεν μπορείς να έχεις την ίδια απόδοση ενενήντα λεπτά. Νικήσαμε και ήταν μια ευχάριστη βραδιά για όλους μας τελικά.

-Το γκολ που πέτυχες με την ΑΕΚ φάνηκε να το χάρηκες περισσότερο και από αυτό που πέτυχες με τον Πανιώνιο ...

Κάθε γκολ το χαίρομαι ιδιαίτερα και έχει ξεχωριστεί σημασία ειδικά όταν συνοδεύεται από νίκη. Το συγκεκριμένο ίσως φάνηκε ότι το χάρηκα περισσότερο γιατί ήταν όλη η ατμόσφαιρα του ντέρμπυ ευχάριστη. Το πέτυχα στο 45 μετά από δύο γκολ που προηγήθηκαν και καλό ποδόσφαιρο που παίξαμε. Οπότε η αντίδραση μου ήταν αποτέλεσμα όλων αυτών.

-Ακόμη και αρκετοί από τη Θύρα 4 σε χειροκρότησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία πλέον. Έχω τοποθετηθεί από την αρχή και από μένα έχει μπει ένα τέλος. Από κει και πέρα προσπαθώ να δίνω το καλύτερό μου εαυτό και υπάρχει κόσμος που με αγαπάει και μου το δείχνει. Αυτό που θα ήθελα να περάσω προς τα έξω είναι είναι ότι όλα τα παιδιά εδώ πασχίζουμε και παλεύουμε για το καλύτερο θέλουμε να πετύχουμε πολλά με αυτήν την ομάδα και το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ένα «χτύπημα» στην πλάτη και όχι οι ύβρεις. Αυτό βοηθάει έναν αθλητή και θα ήταν ότι καλύτερο αν συνέβαινε ακόμη και όταν έρχονται στραβά αποτελέσματα.

-Σε απασχολεί το γεγονός ότι ενάμιση χρόνο από την επιστροφή σου στην Τούμπα ακόμη αμφισβητείσαι από μερίδα του κόσμου;

Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό. Στην Ελλάδα την μια μέρα σε αποθεώνουν και την άλλη σε απαξιώνουν. Γνωρίζω την αξία μου και κάθε μέρα που ξυπνάω προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Διαφορετικά αν υιοθετούσα όλα αυτά που λένε για μένα και με επηρέαζαν δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά και δεν θα ήμασταν εδώ να σου δίνω συνέντευξη.

-Οπότε τι έχεις να πεις σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχεις χάσει το πάθος που σε διακατείχε παλιότερα.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Οσον αφορά στην κριτική την δέχομαι ακόμη και όταν είναι αρνητική δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν κάποιος όμως προσπαθεί με εμμονή να βρει κάτι αρνητικό για μένα θα βρει να πει χίλια δύο. Αν για κάποιους δεν έχω πάθος το σέβομαι αλλά δεν συμφωνώ ότι ισχύει.

Σε αυτούς που αμφισβητούν την εκτελεστική σου ικανότητα που εμμέσως πλην σαφώς σε αποκαλούν “χασογκόλη” τι απαντάς...

Τους παραπέμπω να ανατρέξουν λίγο στο παρελθόν να δουν τα στατιστικά και τα δικά μου και άλλων επιθετικών αξίας και θα διαπιστώσουν ότι όλοι περνάνε στάδια ανάλογα με τα δικά μου αφλογιστίας.

-Σε στηρίζουν πάντα και η διοίκηση και ο εκάστοτε προπονητές .

Νομίζω ότι αυτό είναι αμοιβαίο και αμφίδρομο. Έχει σχέση με το τι άνθρωπος είσαι και τι προσφέρεις. Οταν αυτό μπορεί να αξιολογηθεί σωστά από ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, ανταμείβεσαι. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω απέναντι μου ανθρώπους που με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα.

-Ο Μπόλονι φαίνεται να δίνει ταυτότητα στον ΠΑΟΚ και μάλλον δε θα φύγει γρήγορα όπως κάποιοι άλλοι...

Δεν θα ήθελα να κάνω κάποια σύγκριση με τους προηγούμενους θα πω μόνο ότι ο κ. Μπόλονι είναι ένας προπονητής που έχει αρχίσει και μαθαίνει την ομάδα έχει καταφέρει να περάσει τα δικά του στοιχεία και έχουμε ξεκινήσει καλά και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Μακάρι να μείνει στην ομάδα

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό του σημείο;

Νομίζω είναι η σχέση του με τους ποδοσφαιριστές. Εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και σαν προπονητής και σαν χαρακτήρας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής προσιτός και κοντά στους παίκτες του.

-Με τον Στέφανο Αθανασάδη είστε φίλοι από τα παλιά. Προέρχεστε και οι δυο από τις υποδομές του ΠΑΟΚ , κάνατε το αγροτικό σας, επιστρέψατε στην Τούμπα και πλέον συναντιέστε και στην Εθνική. Εξού και η καλή χημεία που έχετε στο γήπεδο;

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η χημεία αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι ο Στέφανος είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, ταπεινός, προσγειωμένος ξέρει που βρίσκεται και που πατάει, έχει όνειρα και ο θεός τον ανταμείβει γι αυτά που κάνει. Βέβαια σε όλα αυτά προστίθεται και η ποδοσφαιρική του αξία και αυτό φαίνεται στο γήπεδο μέσα.

-Με την προσθήκη σε αυτό το δίδυμο και του Βιερίνια μπορεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ να ονειρεύεται το καλύτερο τρίδυμο του Ελληνικού πρωταθλήματος; Τα πρώτα δείγματα τουλάχιστον αυτό δείχνουν

Και ο Bιερίνια είναι αντίστοιχα ένας εκπληκτικός χαρακτήρας και ποδοσφαιριστής. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια άψογη συνεργασία μέσα και έξω από το γήπεδο και μακάρι στο τέλος να είναι έτσι όπως τα λες εσύ. Να είμαστε το καλύτερο επιθετικό τρίδυμο . Το εύχομαι πραγματικά!

-Πως μπορεί να μας εντυπωσιάσει ο φετινός ΠΑΟΚ; Τι διαφορετικό να περιμένουμε;

Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι προσπαθούμε να είμαστε πιο συμπαγής ομάδα από πέρσι. Την ποιότητα να δημιουργήσουμε και να πετύχουμε γκολ σαν ομάδα, την έχουμε. Βάθος στον πάγκο έχουμε που είναι επίσης σημαντικό, από κει και πέρα ελπίζω να πάνε όλα καλά, να βγει στο γήπεδο αυτό που μπορούμε να πετύχουμε και από κει κα πέρα να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις

-Συμφωνείς με όσους θεωρούν ότι οι συνθήκες φέτος ευνοούν τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ίσως αυτό που κυκλοφορεί να είναι κατά κάποιο τρόπο παγίδα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι. Και δεν μας αρέσει να το βλέπουμε από αυτήν την οπτική γωνία. Ξέρουμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα .Ξέρουμε τις δυνατότητές και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε μια καλή χρονιά. Αν αυτή συνοδευτεί και με κάποιο τίτλο θα είναι ότι καλύτερο.

-Γίνεται ακόμη πιο υποβαθμισμένος αυτός ο στόχος σε ένα πρωτάθλημα αποδυναμωμένο όπως το φετινό;

Είναι κάτι που μας απογοητεύει. Έχουν συμβεί πράματα που είναι απογοητευτικά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικά για την ήδη κακή εικόνα μας στην Ευρώπη. Το μόνο θετικό είναι ότι ξεκαθαρίζει κατά κάποιο τρόπο φέτος . Η μπουγάδα. Το λυπηρό είναι ότι δεν παίρνονται γρήγορα οι αποφάσεις ώστε να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα, με δεκαέξι ομάδες. Επικρατεί ένα μπάχαλο. Ελπίζω τώρα με τη διακοπή λόγω της Εθνικής να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις γιατί έτσι υπάρχει αναταραχή και στις πιο κάτω κατηγορίες.

-Την περσινή καλή σας πορεία στην Ευρώπη θα την ξαναδούμε;

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, ούτε πέρσι ήταν βέβαια. Ξεκινήσαμε με την πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου. Στην Αγγλία θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και αν έχουμε λίγη τύχη μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του ομίλου. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν νομίζω ότι είναι αποτυχία γιατί δεν είμαστε σε εύκολο όμιλο. Προσωπικά εύχομαι να το καταφέρουμε .

Αισθάνθηκες έκπληξη όταν βγήκαν στη φορά τα στημένα παιχνίδια και όλα τα παρατράγουδα αυτής της υπόθεσης;

Πολλά είχαν ακουστεί όλα τα χρόνια αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις. Τώρα βρέθηκαν και οι αποδείξεις αλλά για να απαντήσω στην ερώτησή σου δε νομίζω ότι εξεπλάγην κάποιος που ήταν μέσα. Ούτε κι εγώ.

-Νιώθεις ικανοποιημένος με τον τρόπο που εξελίσσεται αυτή η ιστορία;

Από τη μια νιώθεις ικανοποιημένος γιατί αρχίζει και καθαρίζει η σαπίλα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη όμως βλέπεις τους συναθλητές σου που ταλαιπωρούνται και στενοχωριέσαι. Και θα ξαναγυρίσω σε αυτό που είπα προηγουμένως ότι δεν παίρνονται αποφάσεις γρήγορα για να κοιτάξουν το μέλλον τους τα παιδιά που μένουν χωρίς δουλειά. Όπως επίσης θεωρώ άσχημο να πληρώνει μια ολόκληρη πόλη τις πράξεις κάποιων ατόμων που εμπλέκονται και αναφέρομαι στην Καβάλα και στον Βόλο. Ομάδες σαν κι αυτές δεν εκφράζονται από ένα δύο άτομα που εμπλέκονται στη διοίκηση. Κάποιος πρέπει να πληρώσει όμως τα σπασμένα.

-Σχετικά με τον κύριο Ψωμιάδη τι σκέψεις σου δημιουργούνται;

Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι και τα παιδιά που μένουν στον αέρα. Τα της δικαιοσύνης πρέπει να απασχολούν άλλους.



-Θα ήθελες να βάλεις έναν τίτλο σε όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα.

Θα προτιμούσα να βάλω ένα σημείο στίξης. Ένα μεγάλο ερωτηματικό.

-Πως φαντάζεσαι την επόμενη μέρα. Ας πούμε ότι μπήκαν όλοι οι ένοχοι φυλακή , οι ομάδες τιμωρήθηκαν και έγινε κάθαρση. Υπάρχει σχέδιο;

Αυτό είναι το ζητούμενο. Τι γίνεται μετά... Θεωρώ ότι η όλη επιχείρηση άργησε και έχει μείνει πολύ πίσω. Είναι κρίμα που αυτή τη στιγμή παίζουν 14 ομάδες και δεν ξέρουμε ακόμη ποιες θα πέσουν. Υπάρχει αβεβαιότητα που δεν είναι ότι καλύτερο και κανείς δε φαίνεται να έχει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα.

-Η Εθνική μας κατάφερε να ανέβει τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Εθνικών ομάδων. Είναι 11η μετά από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Τι συνετέλεσε σε αυτό;

Τα πράγματα στην Εθνική πάνε καλά γενικά όλα αυτά τα χρόνια. Την προηγούμενη δεκαετία δεν κατάφερε η ομάδα να δώσει το παρόν σε μεγάλα τουρνουά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όμως έχει καταφέρει να πάει σε τρία και αυτός είναι και ο στόχος της. Είναι σημαντικό να είσαι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη αλλά το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε το παρόν στις διοργανώσεις. Αυτά ειναι τα πιο σημαντικά ραντεβού και εκεί βρίσκεται η χαρά για μας τους παίκτες και για τον κόσμο που ταξιδεύει. Είναι μεγάλη ευλογία.

-Είναι εντυπωσιακό πως με νέα πρόσωπα και απουσίες λόγω τραυματισμών η απόδοση της ομάδας παραμένει σταθερή. Πως το εξηγείς;

Είναι απλό. Υπάρχει ποιότητα ,υπάρχουν καλοί παίκτες ,βάθος στον πάγκο και φυσικά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είπες, ακόμη και όταν υπάρχουν τραυματισμοί η αλλάζουν τα πρόσωπα η Εθνική βρίσκεται στα μεγάλα τουρνουά με αξιώσεις και διεκδικεί την απευθείας είσοδο στο Εuro.

-Πόσο κοντά είμαστε λοιπόν σε αυτό;

Ένα παιχνίδι είναι ουσιαστικά, με την Κροατία. Αν πάρουμε το παιχνίδι στην έδρα μας είμαστε με το ενάμιση πόδι στο Eurodollarδεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί ένα παιχνίδι και σε τι μέρα θα βρεθείς ξέρω όμως ότι θα παλέψουμε σαν Ελληνες και ελπίζω να το καταφέρουμε.

-Είχες πει όταν αποχώρησε από την Εθνική ο Φάνης Γκέκας ότι αν ζητήσει συγνώμη θα είναι σαν παραδέχεται το λάθος του. Όπερ και εγένετο.

Έτσι ακριβώς. Εγω θα επαναλάβω αυτό που είπα και τότε. Η Εθνική ανέκαθεν λειτουργούσε σωστά και ήμασταν μια παρέα. Ο καθένας όμως αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει μέσα σε αυτήν με διαφορετικό τρόπο. Κάτι που αρέσει σε μένα και θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον άλλον. Αυτό συνέβη με το Φάνη. Κατάλαβε τελικά ότι δεν ήταν έτσι.

-Εσυ θα έκανες κάτι ανάλογο. Θα επέστρεφες από κάπου που έχεις φύγει;

Δεν ξέρω... Ξέρω ότι δεν θα έφευγα τουλάχιστον γι αυτούς τουςλόγους. Για μένα είναι ότι πιο σημαντικό να παίζω στην Εθνική ομάδα και δεν θα την άφηνα εκτός αν είχα κάποιο πολύ σημαντικό λόγο. Βέβαια και αυτοί που έφυγαν όχι μόνο ο Φάνης θεώρησαν ότι ο λόγος τους ήταν σημαντικός. Δεν ξέρω...

-Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύεις ότι η επιστροφή του Φάνη θα είναι ανώδυνη η θα διαταράξει το κλίμα.

Μπορεί κάποιοι να ενοχληθούν μπορεί και όχι. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι σαν να μην έφυγε. Το εύχομαι γιατί για μένα το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Αν έχεις προβλήματα και τα κρατάς, τα πράγματα θα σου βγουν στο γήπεδο. Οταν οι σχέσεις δεν είναι καλές αυτό έχει αντίκτυπο μέσα στο γήπεδο. Γι αυτό θα πρέπει για το καλό της ομάδας όσοι τους πείραξαν κάποια πράγματα να τα κάνουν πέρα. Η Εθνική πρέπει να είναι ενωμένη και να μην υπάρχουν διχόνοιες.

- Δεν θα μπορούσα να μην σου ζητήσω να σχολιάσεις τον υποψήφιο επενδυτή του Παναθηναϊκο. Τον πολυσυζητημένο πρίγκιπα.

Πραγματικά δεν ξέρω. Αν γίνει θα είναι κάτι πρωτοφανές για ελληνική ομάδα. Μπορεί να είναι φούσκα όπως λένε οι περισσότεροι, μπορεί και όχι. Δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και αν το πάρεις με τις πιθανότητες μάλλον έχει δίκιο ο κόσμος… Θα φανεί τις επόμενες μέρες. Καλό θα είναι να μπουν άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια για να σταματήσει η αβεβαιότητα που υπάρχει γενικά στις ομάδες. Η αβεβαιότητα πάει πίσω διοικητικά τις ομάδες.

-Σε ποιον παράγοντα του Παναθηναϊκού θα έδινες ψήφο εμπιστοσύνης; Από την προσωπική σου πείρα.

Δεν θα θελα να κάνω κάποιο διαχωρισμό. Σίγουρα ο κ. Βαρδινογιάννης ήταν πάντα κοντά στην ομάδα. Από τα 4 χρόνια που ήμουν τα δύο ήταν ο κ. Βαρδινογιάννης και τα άλλα δύο ο κ. Πατέρας. Αν εξαιρέσεις ότι από τα 4 χρόνια τα τρία δεν πήρε πρωτάθλημα η ομάδα κάτι που για μένα είναι φυσιολογικό εφόσον υπάρχουν κι άλλες ομάδες ανταγωνιστικές που το διεκδικούν. Η ομάδα όπως το βλέπω εγώ σαν ποδοσφαιριστής από μέσα λειτουργεί σωστά και με καλές συνθήκες για τους παίκτες. Τώρα είναι μια νεκρή περίοδος μέχρι να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Θεωρώ ότι και οι δύο που τους έζησα ήταν άξιοι.

-Γύρισες στην Τούμπα ως αντίπαλος και υβριστικές. Γύρισες στο ΟΑΚΑ και χειροκροτήθηκες.

Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Στην Τούμπα είχα αυτή την αντιμετώπιση γιατί είχε πέσει πολλή λάσπη για μένα πολλά ψέματα και εγώ δεν είχα βγει ποτέ να μιλήσω και να τοποθετηθώ σε όλα όσα ακούστηκαν. Δεν θέλω να ξαναφερθώ σε όλα αυτά. Για την αντιμετώπιση που είχα στο ΟΑΚΑ έτσι πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Ετσι το βλέπουν στην Ευρώπη που υπάρχει ποδοσφαιρική παιδεία. Χαίρομαι που με χειροκρότησαν που με σεβάστηκαν και εκτίμησαν την προσφορά μου και πραγματικά τους το ανταπόδωσα κι εγώ στην αλλαγή μου.

-Υπήρξε στιγμή πέρσι που μετάνιωσες που έφυγες από τον Παναθηναϊκό;

Καλύτερα να κάνεις κάτι και να το μετανιώσεις από το να μην κάνεις και να σου μένει απωθημένο. Αυτό αποδεικνύει το ότι δεν το μετάνιωσα.

-Μια καριέρα στο εξωτερικό είναι απωθημένο σου ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα;

Δεν ξέρω πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράματα στη ζωή μπορεί να μου προκύψει στην πορεία . Μπορεί και όχι. Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί η ζωή έχει δείξει ότι ανάλογα με τις συνθήκες καμιά φορά επιλέγουμε να κάνουμε κάτι που ήμασταν αρνητικοί στο παρελθόν. Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Δεν το αποκλείω.

-Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι για επιστροφή σου στον ΠΑΟ έχουν κάποια δόση αλήθειας;

Δεν είχαν καμία υπόσταση. Δεν ξέρω από που βγήκαν ήταν πραγματικά σενάρια όπως είπες.

-Σενάρια κάποια στιγμή ανακάτευαν και περίπτωση μεταγραφής σου στον Ολυμπιακό. Θα πήγαινες ποτέ;

'Ετσι όπως έχει εξελιχθεί η ζωή μου δεν θα ήθελα να βάλω κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι μου (γέλια)

-Ωστόσο είχε ακουστεί στο παρελθόν και αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν είχε υπάρξει επίσημη πρόταση μόνο κάποια διερευνητική επαφή όχι με μένα προσωπικά.

- Πέρυσι όταν σου επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο ή φραστικά ή στα ραδιόφωνα, τι σκεφτόσουν;

Δεν έχω να πω κάτι γι αυτό. Αυτά τα παιδιά θεωρούν ότι αυτό που κάνουν είναι το σωστό. Το αντιμετωπίζω ανάλογα με τη διάθεση που βρίσκομαι εκείνη τη στιγμή. Άλλοτε με στεναχωρεί και άλλοτε αδιαφορώ. Οταν ηρεμείς συνειδητοποιείς ότι δεν αξίζει τον κόπο.

- Ποιος προπονητής ένιωσες ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου;

Από την εποχή που γύρισα από την Καβάλα, δεν είχα χρονιές που ήταν άδεια σε συμμετοχές. Αν δεις το βιογραφικό μου δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Αν έχει συμβεί δεν το έχω καταλάβει.

- Επειδή υπήρξες συμπαίκτης και φίλος με τον πιο παρεξηγημένο από την κερκίδα παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Λουκά Βύντρα, τι γνώμη έχεις για αυτόν;

Ο Λουκάς είναι το κλασσικό παράδειγμα αθλητή που αντιμετωπίζει προβλήματα αμφισβήτησης. Πριν κάναμε μια συζήτηση για μένα σχετικά με αυτό. Ο Λουκάς μπορεί να συνεχίζει ακόμη να αμφισβητείται από κάποιους όπως κι εγώ όμως απέδειξε με την αξία του και τον δυναμισμό του χαρακτήρα του ότι όλοι αυτοί κάνουν λάθος. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον αυτό σου μπορεί να επηρεάζεσαι για λίγο αλλά πεισμώνεις και δεν τα παρατάς.

-Ποιο γκολ της καριέρας σου δεν θα άλλαζες με τίποτα;

Δεν θα άλλαζα με τίποτα το γκολ στην Ουκρανία και στην Αφρική με τη Νιγηρία.

-Το επόμενο ντέρμπι είναι μέσα στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Πως το αξιολογείς;

Έχω δει μόνο ένα παιχνίδι από τα λίγα που έχει παίξει μέχρι τώρα δεν μπορώ να έχω μια καλή εικόνα της κατάστασης που ειναι φέτος. Βέβαια είναι ο περσινός πρωταθλητής και είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι αρχή και δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί.

-Η ψυχολογία είναι με το μέρος σας;

Δεν ξέρω αν είναι με το μέρος μας. Σίγουρα έχουμε πολύ καλή ψυχολογία. Δεν βρίσκω το λόγο να μην έχει καλή ψυχολογία και ο Ολυμπιακός επειδή έχει μια ήττα στην Ευρώπη. Θα σταθώ στο ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς εμείς έχουμε πολύ καλή ψυχολογία, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε για το καλύτερο.

-Πως βιώνει ο Δημήτης Σαλπιγγίδης την οικονομική κρίση.

Τη βιώνω όπως και όλος ο κόσμος. Ετσι επηρεάζει και μας. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι χωρίς δουλειά. Η κάνουν πολύ χαμηλά συμβόλαια και ομάδες που δεν πληρώνουν. Το θέμα της εφορίας χτυπάει όλο τον κόσμο έτσι και το ποδόσφαιρο.

-Έχει γραφτεί ότι σου έγινε πρόταση για μείωση .Την αποδέχτηκες;

Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Κάναμε μια συζήτηση και η κουβέντα έχει μείνει εκεί. Δεν προχώρησε.



-Στο παρελθόν έχεις αποδείξει ότι σε ότι αφορά στον ΠΑΟΚ ότι είσαι υπεράνω χρημάτων. Πέρσι μέχρι το τέλος της χρονιάς είχες λάβει μόνο 150.000 από το συμβόλαιό σου. Είναι αληθές;

Δεν θέλω να χρησιμοποιώ και να βάζω μπροστά το οικονομικό , τις καθυστερήσεις πληρωμών κτλ. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να με αντιμετωπίζουν σαν ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

-Θα προσαρμοζόσουν λοιπόν στα νέα δεδομένα της ομάδας σου και της Ελλάδας;

Δεν θα είχα άλλη επιλογή. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις πρέπει να προσαρμόζεσαι με τις συνθήκες που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή.

-Διοικητική σταθερότητα υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Τι απέγινε με τον κ.Φλωρίδη;

Μπορεί να υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο να μπει ο κ. Σαχπατζίδης και ο κ. Φλωρίδης άσχετα με την εξέλιξη ο ΠΑΟΚ είχε και πριν και έχει διοίκηση καλή. Είναι ο κ. Ζαγοράκης ο κ. Βρύζας ο κ. Κωσταντινίδης που ξέρουν τη δουλειά τους καλά, ξέρουν από ποδόσφαιρο και είναι κοντά στους παίκτες.

- Φορώντας τη φανέλα της ομάδας που αγάπησες, τι νιώθεις;

Τώρα μου βάζεις δύσκολα... Γενικά δεν μου αρέσει να λαϊκίζω, θέλω να με αντιμετωπίζει ο κόσμος σαν ένα κομμάτι της ομάδας μου. Όπως και υπόλοιποι παίκτες. Να με χειροκροτούν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους όπως και με τους υπόλοιπους. Το ποδόσφαιρο είναι η δουλειά μου, είναι η αγάπη μου, είναι η ζωή μου. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας και θα κάνω το 100%για να συνδυάσω την παρουσία μου με νίκες.

- Μερίδα των φαν σου θεωρεί ότι πρέπει να απαλλαγείς από τα φαντάσματα του παρελθόντος που φαίνεται να σε βαραίνουν στο παιχνίδι σου, να ανοίξεις τα φτερά σου και να ξαναγίνεις η σημαία του ΠΑΟΚ.

Δεν ξέρω αν φαίνεται να είμαι επηρεασμένος για κάποιους λόγους στο παιχνίδι μου. Εγώ δεν νιώθω έτσι. Ίσως γίνεται υποσυνείδητα . Αυτό που θα θελα να πω ότι δεν είναι εύκολο να απολαμβάνεις ποδόσφαιρο όταν παίζεις στην Ελλάδα και αυτό το αντιλαμβάνεσαι όταν μιλήσεις με κάποιον έλληνα που παίζει έξω. Μπορεί να στο εξηγήσει καλύτερα. Χαίρομαι όμως που υπάρχει κόσμος που νιώθει έτσι για μένα.

-Από τις 30 Αυγούστου του 2008 μέχρι και τις 25 Μαϊου του 2011 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ συμμετείχες σε 148 επίσημους αγώνες. Αυτό για κάποιους είναι ένα τρελό ρεκόρ και για κάποιους άλλους ένας προσωπικός γολγοθάς. Εσύ πως το εισπράττεις;

Η συνέχεια στο http://www.gazzetta.gr/article/item/227719-xeimarros-salpi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ